Home > Uncategorized > Un oras vechi de 6000 de ani a fost descoperit in Siria

Un oras vechi de 6000 de ani a fost descoperit in Siria

Un oras preistoric care a ramas neatins, sub pamant, timp de aproape 6000 de ani, a fost descoperit de curand, oferind indicii pretioase despre orasele din Orientul Apropiat, inainte de inventia rotii.
Orasul nou descoperit se numeste Tell Zeidan si dateaza din perioada 6000 i.e.n si 4000 i.e.n, precedand primele civilizatii urbane din Orientul Apropiat. Este unul dintre cele mai mari situri apartinand culturii Ubaid din nordul Mesopotamiei.
Arheologii de la University of Chicago’s Oriental Institute si colegii lor sirieni studiaza acum orasul care este sub un deal, intr-o zona de terenuri irigate, la intersectia dintre raul Eufrat si Balikh din nordul Siriei.
Pana acum au dezgropat dovezi au unei societati care se ocupa cu comertul de obsidian si productia de cupru. Era caminul si al unei elite sociale care foloseau sigiliile de piatra pentru marcarea posesiei.
Dovezile din orasul Tell Zeidan sustin ceea ce arheologii credeau de mult, ca civilizatia Ubaid a fost printre primele din Asia Centrala care a avut o divizare sociala pe baza puterii si a averii personale.
Advertisements
Categories: Uncategorized Tags: , ,
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: