Home > Uncategorized > Un robot va explora doua tuneluri misterioase din Marea Piramida de la Gizeh

Un robot va explora doua tuneluri misterioase din Marea Piramida de la Gizeh

Cercetatorii britanici vor trimite un robot pentru a vedea ce se ascunde in spatele celor doua tuneluri.
Timp de 4.500 de ani, oamenii au incercat sa patrunda secretele Marii Piramide de la Gizeh. De-a lungul timpului, multe dintre misterele care au inconjurat-o au fost descifrate, insa tunelurile care o traverseaza continua sa-i fascineze pe oamenii de stiinta.
In consecinta, o echipa de cercetatori in robotica de la Universitatea britanica Leeds, in colaborare cu Consiliul Suprem al Antichitatilor din Egipt, va construi un robot care sa lamureasca misterul tunelelor, informeaza independent.co.uk.
Marea Piramida de la Gizeh, terminata in jurul anului 2.560 i.e.n., este singura dintre cele sapte minunii ale lumii care a rezistat pana in prezent. In centrul ei se afla doua camere, cunoscute sub numele de Camera Regelui si Camera Reginei. Din Camera Regelui, doua tuneluri inguste pleaca la un unghi de 45 de grade spre exteriorul monumentului, iar oamenii de stiinta presupun ca ele au fost construite pentru a-i permite spiritului regelui sa plece spre bolta cereasca prin ele.
In schimb, in Camera Reginei exista alte doua tuneluri, la fel de inguste, orientate spre interiorul piramidei. Cercetatorii nu stiu nici in ziua de astazi care este scopul lor. In 1992, o camera video a fost introdusa intr-unul dintre tuneluri. Dupa 60 de metri, ea a dezvaluit prezenta unei usi de calcar, dotata cu doua manere de cupru. In 2002, oamenii de stiinta au forat prin usa de calcar si au dat de o noua usa, situata la doar 20 de centimetri de prima.
Astfel, misiunea cercetatorilor de la Universitatea Leeds va fi sa patrunda dincolo de aceasta a doua usa, in spatele careia cercetatorii nu au idee ce s-ar putea afla.

————————————————————————-
Sursa: realitatea.net

Advertisements
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: