Home > Uncategorized > Un telescop NASA a surprins doi musafiri nepoftiti intr-o imagine. VEZI FOTO

Un telescop NASA a surprins doi musafiri nepoftiti intr-o imagine. VEZI FOTO

Doi asteroizi singuratici, din sistemul nostru solar, au intrat intr-o fotografie a nebuloasei Tadpole pe care NASA a realizat-o cu ajutorul WISE (Wide-field Infrared Survey Explorer).
O imagine in infrarosu realizata de Wide-field Infrared Survey Explorer de la NASA (WISE) infatiseaza nebuloasa Tadpole, o zona plina de gaze fierbinti in constelatia Auriga, la 12.000 de ani lumina de Pamant.
Fotografia WISE a nebuloasei a surprins insa si doi oaspeti nepoftiti. Primul este un asteroid, numit 1719 Jens si se poate observa urma pe care a lasat-o in imagine. Al doilea asteroid, numit 1992 UZ5, a fost si el fotografiat „plimbandu-se” prin poza, subliniat in coltul din stanga sus al pozei.
Daca nu ar fi fost indeajuns ca ce doi asteroizi sa strice imaginea, NASA a surprins si doi sateliti care lasa o serie de dungi verzi pe imagine. Nebuloasa Tadpole este plina de stele care au doar un milion de ani si sunt de 10 ori mai mari decat Soarele nostru.
Asteroidul 1719 Jens, descoperit in 1950, se afla in centura de asteroizi dintre Marte si Jupiter si are un diametru de 19 kilometri.
Advertisements
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: