Home > Uncategorized > Universul in imagini: gauri negre, Luna stramba si Coasta de Azur. VEZI FOTO

Universul in imagini: gauri negre, Luna stramba si Coasta de Azur. VEZI FOTO

Universul este un loc extraordinar, cu sau fara oamenii care il ocupa, fie ca este vorba de o gaura neagra sau de Coasta de Azur.
O luna stramba sau o fotografie realizata de un astronaut din Statia Spatiala Internationala sunt motive sa ne minunam de diversitatea universului, asa cum se poate observa in imaginile prezentate de nationalgeographic.com.
Noaptea pe Coasta de Azur
Luna straluceste in apele de coasta de la granita intre Franta si Italia intr-o poza realizata de un astronaut de la bordul Statiei Spatiale Internationale, la sfarsitul lunii aprilie. Varfurile muntoase pline de zapada se pot observa langa o zona luminoasa reprezentata de orasul Torino.
La fel se poate vedea, in partea de jos a fotografiei, si orasul Lyon care se leaga, printr-un drum margelat, de orasul Marseille. Insula Corsica se poate distinge in departare ca o masa intunecata, inchizand un tablou unic al civilizatiei umane pe timp de noapte.
Jeturi galactice
Jeturi puternice de gaze si radiatii ies din centrul unei galaxii (reprezentare artistica). Asemenea jeturi sunt produse pe masura de materia se prabuseste in gaurile negre supermasive din centrul fiecarei galaxii.
Cand materia se apropie de gaura neagra, creste gravitatia in mod exponential. Rezultatul este un jet de gaze si radiatii care sunt aruncate, cu viteze uriase in spatiu, de-a lungul campurilor magnetice.
Petrol in delta raului Mississippi
Pe 26 mai a fost publicata o imagine care arata intersectia dintre delta raului Mississippi si Golful Mexic si efectul pe care il are pata de petrol care se extinde de la platforma petroliera Deepwater Horizon.
Fotografia a fost facuta cu o camera in infrarosu de la bordul unui satelit NASA. Vegetatia este reprezentata de culoare rosie, iar apa in albastru. Suprafata acoperita de ulei actioneaza ca o oglinda, reflectand razele solare.
Luna „mototolita”
Luna pare a se mototoli la un capat din cauza distorsiunilor cauzate de atmosfera Pamantului, asa cum se poate observa in fotografia realizata, pe 29 mai, de astronautul japonez Soichi Noguchi.
Din cabina sa de la bordul Statiei Spatiale Internationale, Noguchi a surprins Luna chiar in momentul in care aparea deasupra orizontului si pus imaginea pe contul sau de Twitter.
Canionul polar martian
Adanciturile din calota polara nordica martiana se pot observa in aceasta imagine facuta publica de curand, care provine de la Mars Global Surveyor a carei misiune a fost incheiata in 2007.
Ascunse de un strat permanent de gheata, trasaturile geografie care dau nastere acestor albii sau adancituri, in care este inclus si uriasul canion Chasma Boreale, au fost un adevarat mister.
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a comment