Home > Uncategorized > Vaccinul impotriva leucemiei va fi testat si pe oameni

Vaccinul impotriva leucemiei va fi testat si pe oameni

Cercetatorii britanici spun ca tratamentul va stopa boala in cazul pacientilor care au terminat sedintele de chimioterapie sau in cazul celor care au suferit un transplant de maduva.
Un vaccin impotriva leucemiei este pe punctul de a fi testat pe oameni, dupa ce rezultatele obtinute de medicii si cercetatorii britanici care au tratat mai multi soareci au fost promitatoare.
Specialistii spera ca si in cazul oamenilor rezultatele sa fie pozitive, mai mult, acestia spus ca vaccinul ar putea fi folosit si in tratarea unor alte tipuri de cancer. Britanicii ne avertizeaza ca vaccinul nu previne aparitia leucemiei, dar ajuta organismul bolnav sa lupte impotriva celulelor canceroase si sa le distruga. Faza urmatoare consta in programarea organismului pentru a recunoaste si stopa o eventuala revenire a leucemiei. Vaccinul este produs din celule pe care specialistii le extrag din sange si pe care le trateaza mai apoi in laboratoare.
Potrivit celor mai recente estimari, leucemia este cea mai comuna forma de cancer care, la nivel global, afecteaza peste 7.000 de oameni anual. Aproximativ 4.300 dintre acestia nu supravietuiesc.

————————————————————————-
Sursa:
http://www.realitatea.net/

Advertisements
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: