Home > Uncategorized > Vampirului din Venetia i-a fost reconstruita fata. VEZI FOTO

Vampirului din Venetia i-a fost reconstruita fata. VEZI FOTO

Expertii in tehnologie 3D au reconstruit fata unei femei considerate „vampir” si vrajitoare, descoperita intr-o groapa comuna din apropierea Venetiei. A rezultat chipul unei femei obisnuite.
Cadavrul unei femei  din secolul al XVI-lea a fost descoperit printre mai multe victime ale ciumei, in 2006. Mandibula sa fusese deschisa in mod fortat cu o caramida, o tehnica de exorcism folosita la persoanele suspectate de a fi vampiri in Europa medievala. Acum, oamenii de stiinta au observat pentru prima oara, cu ajutorul tehnologiei, cum arata “vampirul”.
Descoperirea marcheaza primele ramasite arheologice care au fost interpretate ca apartinand unui posibil vampir, a declarat Matteo Borrini, arheolog la Universitatea din Florenta, Italia, atunci cand a dezvaluit pentru prima oara craniul femeii, in 2009.
„Este vorba de rescrierea istoriei, sa vezi acest individ dupa 500 de ani si sa incerci sa intelegi cum a inceput mitul vampirilor”, a declarat Borrini intr-un documentar al National Geographic Channel in care este detaliata reconstructia fetei vampirului, potrivit nationalgeographic.com.
Borini a gasit craniul in timpul unor sapaturi pe insula venetiana, Lazzaretto Nuovo. Vampirii erau considerati printre cauzele ciumei, iar superstitia a prins, aceste creaturi ale noptii infectand oamenii.
Introducerea unor obiecte, cum ar fi pietre si caramizi, in gurile presupusilor vampiri avea rolul a opri raspandirea bolii.
Arheologul italian a chemat mai multi experti in reconstructii virtuale 3D pentru a realiza un model digital al craniului. Dupa atasarea muschilor a fost reconstruita si fata vampirului din Venetia. Rezultatul a fost o femeie obisnuita.

————————————————————————-
Sursa:
http://www.realitatea.net/

Advertisements
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: