Home > Uncategorized > Vaticanul va finanta cercetarea pe celule stem adulte

Vaticanul va finanta cercetarea pe celule stem adulte

Biserica Catolica incearca sa impuna o noua regula in cercetarea stiintifica: fara embrioni morti.
Vaticanul va finanta cercetarea pe celule stem adulte, ca alternativa la folosirea celulelor stem embrionare, procedeu condamnat de Biserica Catolica, care sustine ca distrugerea unui embrion reprezinta curmarea unei vieti omenesti.
Biserica Catolica va sprijini financiar programul de cercetare a unor oameni de stiinta de la Facultatea de Medicina a Universitatii Maryland, care urmareste cercetarea pe adulte stem adulte. Cercetatorii vor sa analizeze potentialul folosirii acestui tip de celule pentru vindecarea bolilor intestinale, precum si a altor afectiuni, informeaza guardian.co.uk.
“Acest program de cercetare protejeaza viata”, a declarat Cardinalul Renato Martino, in cadrul unei conferinte in care a fost schitat proiectul stiintific, la care au luat parte si cercetatori americani si italieni. “Vreau sa subliniez ca nu vor fi folosite celule stem embrionare, care sunt recoltate din embrioni de care oameni de stiinta se descotorosesc ulterior, curmand astfel vieti”, a mai spus Cardinaul Martino.
Biserica Catolica se opune celulelor stem embrionare deoarece folosirea lor implica distrugerea embrionilor. Sprijina insa folosirea celulelor stem adulte, care pot fi gasite in corpurile tuturor oamenilor.
Ambele se pot transforma in alte tipuri de celule, putand fi astfel folosite pentru inlocuirea tesuturilor distruse de afectiuni precum Parkinson. Oamenii de stiinta au insa mai mari batai de cap cand vine vorba de cresterea in laborator a celulelor susa adulte decat a celor embrionare.
Advertisements
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: