Home > Uncategorized > Venus nu este o planeta moarta geologic

Venus nu este o planeta moarta geologic

Venus este zeita dragostei, dar planeta care ii poata numele este mai mult mai furioasa decat pasionala, potrivit unor observatii noi.
Doua studii publicate noi au aratat ca lava recenta si cel mai mare vulcan din sistemul solar sunt doua indicii clare ca Venus este departe de a fi o planeta calma, asa cum se credea pana acum.
Multi oameni de stiinta au crezut sa suprafata planetei Venus este moarta din punct de vedere geologic. Suzanne Smrekar de la Jet Propulsion Laboratory din Pasadena, California, si colegii sai au gasit semne ale unei activitati vulcanice recente prin masurarea intensitatii radiatiilor infrarosii emise de magma, din trei regiuni ale emisferei sudice.
Rocile vulcanice mai noi tind sa emita mai multe infrarosii pentru ca gazele atmosferice altereaza rocile vechi si le schimba compozitia. Determinarea cu exactitate a varstei rocilor este dificila, dar Smrekar crede ca acestea au doar cateva sute de ani vechime, conform New Scientist.
Intr-un alt studiu separat, care va aparea in revista Geology, o reanalizare a unei trasaturi geografice ovale numita Artemis, de pe Venus, a sugerat ca ar putea fi cel mai mare vulcan din sistemul nostru solar.
Advertisements
Categories: Uncategorized Tags: , , ,
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: