Home > Uncategorized > Vezuviul este cea mai mare amenintare la adresa Italiei

Vezuviul este cea mai mare amenintare la adresa Italiei

Muntele Vezuviu este cea mai mare amenintare la siguranta populatiei din Italia si ameninta viata a mai mult de un milion de oameni in cazul unei eruptii.
„Vezuviul este cel mai important pericol, in acest moment in Italia, pentru ca mai multe orase sunt asezate la baza vulcanului si ar fi distruse de o eventuala eruptie”, a declarat Guido Bertolaso, responsabil pentru siguranta publica in Italia.
„Momentan vulcanul este linistit, dar stim cu siguranta ca Vezuviul se va trezi intr-o zi si atunci va fi intr-adevar o situatie dramatica”, a mai declarat oficialul italian. Cele 18 orase din jurul vulcanului care a erup in ultima oara in 1944, adapostesc circa 650.000 de persoane.
Unele analize ale vulcanului sugereaza ca urmatoarea eruptie ar putea fi una majora , la fel ca cea din 1631, din cauza carei au murit circa 4000 de oameni.
O eruptie asemanatoare cu cea care a distrus orasul Pompei, in anul 79 e.n, ar pune in pericol aproape cinci milioane de oameni, dar probabilitatea unui asemenea eveniment este de doar 1%, potrivit expertilor.
Potrivit telegraph.co.uk, Guido Bertolaso a vorbit la doua saptamani dupa eruptia vulcanului islandez Eyjafjoell care a raspandit un nor de cenusa peste nordul, vestul si centrul Europei.
Advertisements
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: