Home > Uncategorized > Viteza superluminica ar vaporiza orice nava spatiala

Viteza superluminica ar vaporiza orice nava spatiala

Daca omenirea va reusi vreodata sa plece de pe aceasta planeta si sa devina o rasa interplanetara, ce va urma mai tarziu? Daca vom coloniza Marte, Luna si chiar Pluto, sistemul nostru solar va deveni destul de mic.
Odata ce vom stapani planetele din sistemul nostru solar si chiar asteroizii, va veni momentul in care va trebui sa traversam spatiul interplanetar si sa descoperim noi planete. Exista insa o problema. Folosind tehnologia curenta, ne trebuie multe luni sa ajungem de la Pamant la Marte, o planeta care este foarte apropiata. Pentru a ajunge la cea mai apropiata stea va trebui sa avem multa rabdare, un zbor pana acolo putand dura cateva generatii. Asta daca nuvom folosi o metoda extrema de propulsie, „warp drive”.
Din nefericire exista o problema potentiala atunci cand zbori prin univers cu viteze luminice. Te loveste de diverse lucruri, dar aceste lucruri nu sunt doar asteroizi, planete singuratice sau gauri negre invizibile. Este vorba de gaz, potrivit discovery.com.
William Edelstein de la Johns Hopkins University School of Medicine, Baltimore, a precizat ca desi spatiul interstelar contine cantitati infime de gaz (doi atomi de hidrogen pe centimetru cub, spre deosebire 30 de miliarde de miliarde de atomi pe centimetru cub din atmosfera noastra. Cand te deplasezi la viteze relativiste, aceste gaze tind sa se compreseze la varful navei, eliminand radiatii mortale, vaporizand totul intr-o clipa.
„Pentru echipaj ar fi ca si cum ar sta in fata fasciculului de particule de la LHC”, a declarat Edelstein.
“For the crew, it would be like standing in front of the LHC [Large Hadron Collider] beam,” says Edelstein.

————————————————————————-
Sursa:
http://www.realitatea.net/

Advertisements
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: