Home > Uncategorized > A fost descoperit palatul eroului grec Ulise

A fost descoperit palatul eroului grec Ulise

Arheologii greci au descoperit in Itaca un palat care dateaza din secolul 8 i.e.n., despre care spun ca i-a apartinut eroului din epopeea lui Homer, care ar fi existat astfel in realitate.
Personajului central al epopeii “Odiseea”, Ulise, i-au luat zece ani sa se intoarca acasa dupa cucerirea cetatii Troia, timp in care a avut parte de o multime de peripertii.
Ajuns acasa, a descoperit ca sotia sa, Penelopa, era asaltata de o ceata de petitori, care invadasera palatul regal. Cu ajutorul tatalui sau, Laerte, si al fiului sau, Telemah, si-a ucis rivalii si si-a recastigat astfel tronul.
In ciuda detaliilor fantastice, intriga din Odiseea este ancorata in real, sustine o echipa de arheologi greci. Ei sunt de parere ca i-au descoperit palatul lui Ulise, pe insula Itaca, situata in Marea Ionica, relateaza Telegraph.co.uk.
Este vorba de o cladire cu trei etaje, cu scari sculptate in piatra si ințesata de vase de ceramica. Locatia se potriveste de minune cu detaliile descries de Homer in epopee, au precizat arheologii de la Universitatea Ioannina.

————————————————————————-
Sursa: realitatea.net

Advertisements
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: