Home > Uncategorized > A fost descoperita o planeta cu atmosfera si gravitatie FOTO SI VIDEO

A fost descoperita o planeta cu atmosfera si gravitatie FOTO SI VIDEO

Planeta extra-solara “potential locuibila”, Gliese 581 g, este de aproape trei ori mai mare decat Terra. In urma cu trei ani, specialistii NASA spuneau ca exista o planeta asemanatoare tot pe Calea Lactee.
Sansele ca generatiile viitoare de pamanteni sa colonizeze spatiul extraterestru sunt tot mai mari. O echipa de astronomi americani a descoperit o planeta extra-solara “potential locuibila”, de aproape trei ori mai mare decat Terra, potrivit Daily Mail.Planeta care ar putea fi locuita a fost descoperita, pentru prima data, in afara sistemului solar. Gliese 581, aflata la 20,5 ani-lumina de Pamant, este o planeta care prezinta conditiile unei vieti extraterestre, sustin cercetatorii de la University of California, Santa Cruz.
Planeta, care graviteaza in jurul unei exoplanete rosii, ar putea avea pe suprafata apa in stare lichida, iar temperatura inregistrata este intre 0 si 40 de grade Celsius.
Planeta este de dimensiuni medii si se afla la o distanta de aproximativ 120.000 de miliarde de kilometri de Pamant. Insa steaua in jurul careia graviteaza planeta este o pitica rosie, mult mai mica si cu temperaturi mult mai scazute decat Soarele nostru. Gliese 581g are o compozitie stancoasa similara cu cea a Pamantului, diametrul ar fi de aproximativ 1.2-1.4 ori mai mare, iar gravitatia este posibil sa fie similara cu cea a Terrei.Informatiile cu privire la corpul ceresc recent descoperit sunt inca putine, estimarile fiind ca ar putea exista zeci de astfel de spatii primitoare in Univer. In sistemul Gliese 581 sunt sase astfel de planete care au o gravitatie circulara.

————————————————————————-
Sursa: realitatea.net

Advertisements
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: