Home > Uncategorized > A murit inventatorul cutiei negre

A murit inventatorul cutiei negre

David Warren a realizat aceasta inventie dupa accidentul produs in timpul primului zbor comercial al avionului Comet, in anul 1953.
David Warren, australianul care a inventat “cutia neagra”, a carei analiza permite identificarea cauzelor accidentelor aeriene, a decedat la varsta de 85 de ani, a anuntat, miercuri, presa australiana, citata de AFP.
“Dispozitivul de inregistrare a datelor de zbor inventat de Warren a avut o contributie imensa pentru securitatea aviatiei”, se afirma intr-un comunicat emis de ministerul australian al Apararii.
David Warren, care a murit luni, a realizat aceasta inventie dupa accidentul produs in timpul primului zbor comercial al avionului Comet, in anul 1953.
David Warren, pe atunci cercetator in domeniul aeronauticii la Melbourne, a luat parte la ancheta si si-a dat seama ca inregistrarile vocale din cabina de pilotaj sunt importante.
In ciuda lipsei de interes a autoritatilor, cercetatorul australian a construit, in 1956, un prototip capabil sa stocheze pana la patru ore de inregistrari vocale si datele tehnice ale zborului.
Cutiile negre ale avioanele sunt dispozitive care inregistreaza informatii din timpul zborului, a caror analiza permite identificarea cauzelor unui accident. In practica, aceste cutii sunt de culoare portocalie sau rosie, fapt care usureaza gasirea lor daca avionul a fost distrus grav in accident.
Exista doua tipuri de cutii negre: inregistrarile fonice (Cockpit Voice Recorder/ CVR), ce includ conversatiile din cabina pilotilor, si inregistrarile parametrilor (Flight Data Recorder/ FDR), ce includ datele de zbor. Cele doua cutii sunt plasate in coada avionului, deoarece aceasta este, in general, partea cel mai bine conservata in urma impactului cu solul sau cu apa.

————————————————————————-
Sursa: realitatea.net

Advertisements
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: