Home > Uncategorized > Alerta la NASA: O explozie solara ar putea afecta Terra VEZI FOTO

Alerta la NASA: O explozie solara ar putea afecta Terra VEZI FOTO

Conform cercetatorilor, explozia ar putea afecta campul magnetic al Terrei in urmatoarele doua zile. NASA a mai avertizat in legatura cu astfel de fenomene care ar putea implicatii garve asupra sistemelor de comunicatii.
Cercetatorii NASA au surprins o explozie solara, care ar putea avea efecte asupra Pamantului.Conform acestora, explozia ar putea afecta campul magnetic al Terrei in urmatoarele doua zile. NASA a mai avertizat in acest an ca daca nu sunt luate masuri de precautie, furtuna magnetica anticipata in 2013 ar putea avea “consecinte catastrofale” la nivel global.”Stim ca se apropie, dar nu stim cat de rau va fi”, declara doctorul Richard Fisher, director al diviziei de heliofizica din cadrul NASA, intr-un interviu pentru The Daily Telegraph. “Aceasta va perturba dispozitive de comunicare, cum ar fi sateliti si navigarea auto, transportul aerian, sistemul bancar, calculatoarele noastre, tot ceea ce este electronic. Furtuna va provoca probleme majore in intreaga lume.
NASA a transmis avertismentele in cadrul unei conferinte legate de “starea vremii din spatiu” desfasurata la Washington DC, la care au participat oameni de stiinta, cercetatori si oficiali guvernamentali. La fiecare 22 de ani ciclul energetic magnetic al Soarelui atinge cote maxime, in timp ce numarul de pete solare atinge punctul maxim la fiecare 11 ani. Suprapunerea acestor doua evenimente in 2013 va duce la producerea unui nivel urias de radiatii.

————————————————————————-
Sursa: realitatea.net

Advertisements
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: