Home > Uncategorized > Asteroidul Apophis ameninta cu forta arsenalului nuclear al Terrei VEZI FOTO SI VIDEO

Asteroidul Apophis ameninta cu forta arsenalului nuclear al Terrei VEZI FOTO SI VIDEO

In cazul unei coliziuni, energia totala a exploziei va fi comparabila cu detonarea tuturor arsenalelor nucleare existente in acest moment pe Terra.
Probabilitatea coliziunii asteroidului Apophis cu Pamantul este una foarte mica, dar in cazul unui astfel de deznodamant o regiune de marimea unei tari europene va fi stearsa de pe fata pamantului, considera omul de stiinta rus Boris Sustov, directorul Institului de Astronomie de pe langa Academia de Stiinte a Rusiei, citat luni de RIA Novosti si Interfax.In acest caz, avertizeaza el, energia totala a exploziei va fi comparabila cu detonarea tuturor arsenalelor nucleare existente in acest moment pe Terra. “Daca pe Pamant va cadea un corp cu o lungime de 1-2 km, indiferent de locul in care va cadea, efectul va fi global. Daca va cadea insa un obiect cu marimea de cateva sute de metri, cum ar fi asteroidul Apophis /300 de metri/ , consecintele vor fi la scara regionala. Zona de impact a acestuia va echivala suprafata unei tari europene de dimensiune medie”, a spus Sustov, vorbind luni la o conferinta a Academiei ruse spatiale “Tiolkovski”.
Potrivit acestuia, consecintele caderii unui asteroid ca Apophis pe Pamant vor fi similare cu cele ale unei explozii nucleare, cu exceptia lipsei de radiatii. “Asteroidul Apophis comporta o asemenea putere distructiva care in echivalent TNT va depasi puterea arsenalelor nucleare din lume in acest moment” – a opinat omul de stiinta citat. El exclude insa ca o coliziune cu Apophis va duce la instalarea “iernii nucleare” pe Pamant, precum si alte consecinte la nivel mondial, subliniind ca aceasta va avea mai degraba un impact regional. “Nu putem spune inca unde exact va cadea asteroidul. Putem vorbi doar cu aproximatie despre un loc anume”, a mai spus savantul rus, citat de Agerpres.Probabilitatea unei astfel de coliziuni in 2036 este incredibil de mica si este, potrivit calculelor cercetatorilor americani, de 1:250.000.

————————————————————————-
Sursa: realitatea.net

  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a comment