Home > Uncategorized > Astronautilor le cad unghiile in spatiu

Astronautilor le cad unghiile in spatiu

Costumele soatiale se dovedesc a fi o adevarata problema pentru NASA.
Astronautii cu maini mari risca sa le pice unghiile dupa ce lucreaza sau se antreneaza in costume spatiale, potrivit unui nou studiu.
De fapt, traumele la nivelul unghiilor si ale manii sunt cea mai mare problema a misiunilor in spatiu, a declarat coautorul studiului Dava Newman, un profesor de aeronautica si astronautica de la MIT (Massachusetts Institute of Technology).
„Manusa, in general, este una dintre cele mai mari provocari ale inginerilor”, a mai spus Newman. „Mana are cel mai mare grad de libertate din intregul corp uman”.
Problema este ca manusile, la fel ca tot costumul, trebuie sa simuleze presiunea de pe Pamant in vidul din spatiu. Constructia rigida a manusilor s-a dovedit a fi o problema majora, mai ales in timpul misiunilor.
Un studiu anterior a aratat ca 47% dintre ranile astronautilor intre 2002 si 2004 au fost inregistrate la nivelul mainilor. Jumatate dintre aceste traumatisme au fost la varful degetelor si la unghii.
In cateva cazuri grave, presiunea din interiorul costumului, in timpul unor misiuni in spatiu, a dus la detasarea completa a unghiilor. Pana acum, singura metoda de protejare a unghiilor este folosirea unor pansamente suplimentare.

————————————————————————-
Sursa: realitatea.net

Advertisements
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: