Home > Uncategorized > Astronomii au descoperit un asteroid “potential periculos” cu o luna inainte sa treaca pe langa noi

Astronomii au descoperit un asteroid “potential periculos” cu o luna inainte sa treaca pe langa noi

Astronomii au observat un asteroid “potential periculos” cu doar o luna inainte sa treaca pe langa Terra. Obiectul, cu numele “2010 ST3”, are 150m diametru si va trece la 6 milioane de km apropiere de Pamant la jumatatea lunii octombrie.
A fost descoperit cu ajutorul telescopului Pan-STARRS PS1 pe 16 septembrie, cand se afla la 32 de milioane de kilometri departare.Este primul “obiect potential periculos” care a fost descoperit de sistemul de supraveghere Pan-STARRS, care foloseste un nou telescop ce scaneaza cerul in cautare asteroizilor periculosi.”Acest obiect nu va lovi Terra in viitorul apropiat, insa descoperirea lui arata ca Pan-STARRS este cel mai sensibil sistem dedicat descoperirii obiectelor periculoase”, a spus Robert Jedicke, care lucreaza la acest proiect.Cele mai multe obiecte periculoase au fost deja catalogate, insa oamenii de stiinta cred ca mai exista si altele. Acstea ar putea devasta o regiune intreaga daca ar lovi planeta noastra. Un astfel de impact are loc o data la cateva mii de ani.NASA crede ca daca ar exista un avertisment cu cativa ani inainte de impactul cu un asteroid, ar putea organiza o misiune spatiala care sa-l anihileze.

————————————————————————-
Sursa: realitatea.net

Advertisements
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: