Home > Uncategorized > Astronomul Mihai Dascalu:Daca Pamantul ar deveni o gaura neagra, ar trebui comprimat intr-un degetar

Astronomul Mihai Dascalu:Daca Pamantul ar deveni o gaura neagra, ar trebui comprimat intr-un degetar

Ceea ce este absorbit in mijlocul unei gauri negre nu dispare pur si simplu, ci se comprima foarte mult. “Daca pamantul ar deveni o gaura neagra, ar trebui comprimat intr-un degetar”, a explicat specialistul de la Observatorul Astronomic, Mihai Dascalu.
“Faptul ca am ajuns sa observam si sa studiem gaurile negre la scurt timp dupa ce s-au format, aceasta este intr-adevar o descoperire foarte importanta a stiintei. Desi, pentru viata obisnuita a oamenilor, nu inseamna mare lucru”, a declarat pentru Gandul Mihai Dascalu, referent la Observatorul Astronomic “Amiral Vasile Urseanu”, Bucuresti, imediat dupa ce NASA a anuntat descoperirea unei posibile gauri negre in “vecinatatea noastra cosmica”. In ceea ce priveste distanta uriasa a Galaxiei M100 (unde s-a nascut gaura neagra) fata de noi, specialistul a explicat: “Este foarte aproape de noi, raportat la scara cosmica. Insa raportat la galaxia noastra, deci la vecinatate, este inimaginabil de departe”. Mihai Dascalu a declarat ca gaurile negre “sunt foarte greu de observat, caci nu se vad. Ele sunt detectate prin metode indirecte. Altfel spus, noi vedem obiectele doar fiindca lumina lor ajunge la noi. Gaurile negre au aparut de miliarde si miliarde de ani, de cand exista Universul, formandu-se atunci cand stelele colapseaza in propriul lor centru de greutate. S-a acceptat ideea ca in interiorul fiecarei galaxii exista cate o gaura neagra”.

————————————————————————-
Sursa: realitatea.net

Advertisements
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: