Home > Uncategorized > Balaurul bondoc: O noua specie de dinozaur, descoperita in Romania

Balaurul bondoc: O noua specie de dinozaur, descoperita in Romania

Paleontologii romani si colegii lor americani au descoperit langa orasul Sebes fosilele unui noi tip de dinozaur, care a trait cu 80 de milioane de ani in urma si care se aseamana cu un dragon. L-au botezat balaurul bondoc.
“Nu exista dovezi ca ar fi avut aripi sau ca ar fi scuipat foc. Insa pradatorul carnivor care a terorizat Romania cu aproximativ 80 de milioane de ani in urma se aseamana foarte mult cu dragonii mitologici”, scriu jurnalistii britanici de la The Guardian, facand referire la descoperirea descrisa in prestigioasa publicatie Proceedings of the National Academy of Sciences.
Dinozaurul descoperit de cercetatorii romani de la Universitatea Bucuresti, in colaborare cu cei de la Universitatea Columbia din New York, avea gheare ca niste coase, pe care le folosea pentru a eviscera vietatile pe care le vana.
Exemplarul descoperit masoara doar 2,1 metri lungime. Paleontologii au dedus ca a avut picioare scurte si muschi foarte puternici, asa ca i-au dat dinozaurului numele de balaurul bondoc.
“Balaurul reprezinta o specie cu totul noua de dinozauri, foarte diferita de cele pe care le-am descoperit pana in prezent”, a declarat Stephen Brusatte de la Universitatea Columbia din New York, co-autor al lucrarii. “Balaurul se poate sa fi fost el mai mare pradator din ecosistem”, a precizat si Zoltan Csiki de la Universitatea Bucuresti, de asemenea co-autor al studiului, citat de physorg.com.
“In comparatie cu velociraptorii, balaurul era mai degraba un kickboxer decat un alergator de viteza. Se poate sa fi fost capabil sa doboare prazi mai mari ca el, precum multi pradatori din prezent”, a mai spus Brusatte.
Jurnalistii de la The Guardian au descris Romania drept “patria dragonilor” si au facut referire la prezenta balaurului in folclorul autohton. De asemenea, au mentionat faptul ca in seria Harry Potter, fratele lui Ron Weasley a lucrat la o rezervatie de dragoni din Romania.

————————————————————————-
Sursa: realitatea.net

Advertisements
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: