Home > Uncategorized > Britanicii au inventat tancurile complet invizibile

Britanicii au inventat tancurile complet invizibile

Oamenii de stiinta britanici, de la BAE Systems, intentioneaza sa dezvolte in urmatorii cinci ani tancuri complet invizibile pe campul de lupta, relateaza The Telegraph.
Vehiculele blindate vor folosi o tehnologie noua, numita “e-camuflaj”, la care este utilizata o “vopsea electronica” pentru a face tancul invizibil.
Senzori electronici foarte sofisticati, instalati pe caroseria tancului, vor proiecta imagini ale mediului inconjurator pe vehicul, astfel incat acesta nu va putea fi detectat.
Spre deosebire de formele conventionale de camiflaj, imaginile proiectate pe tanc se vor modifica o data cu schimbarea mediului, pentru a asigura ca vehiculul ramane invizibil.
De exemplu in provincia afgana Helmand, toate vehiculele au camuflaj pentru desert, de culoarea nisipului. Acesta nu este, insa, de niciun folos in “Zona Verde”, unde afganii cresc diferite culturi si unde se ascund adesea talibanii.
Pana recent, o astfel de tehnologie tinea de domeniul science-fictionului. Insa oamenii de stiinta spera ca un prototip sa fie gata in urmatorii patru ani, iar un vehicul experimental sa fie construit pana in 2013.

————————————————————————-
Sursa: realitatea.net

Advertisements
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: