Home > Uncategorized > Care este varsta cu cel mai scazut nivel de fericire?

Care este varsta cu cel mai scazut nivel de fericire?

Perioada critica in viata oamenilor este la 44 de ani, pentru ca, in medie, la aceasta varsta se inregistreaza cel mai scazut nivel de fericire, optimismul urmand sa creasca din nou dupa 45 de ani, potrivit unui studiu al Fundatiei “Ana Aslan” publicat joi.
Studiile Fundatiei “Ana Aslan” International releva faptul ca cele mai afectate de depresie sunt persoanele cu varste intre 25 si 50 de ani si ca femeile dezvolta depresii de trei ori mai des decat barbatii, potrivit Mediafax.De asemenea, de-a lungul vietii au fost stabilite anumite “perioade de fericire”. Astfel, oamenii sunt mai fericiti atunci cand au 20-30 de ani, intre 30 si 40 de ani si dupa ce trec de varsta de 50 de ani. Intervalul 40-50 de ani este critic, iar 45 de ani este varsta la care oamenii sunt cel mai predispusi la depresie, sustin autorii studiului.Explicatia specialistilor este ca in jurul varstei de 40 de ani si imediat dupa incepem sa ne analizam viata si sa observam ca foarte multe dintre asteptarile noastre nu s-au implinit.
Statisticile arata ca unul din patru europeni a trecut cel putin o data in viata prin depresie. Una din sase femei din Europa este afectata de depresie. Din cele 60.000 de sinucideri anuale in Europa, 90% au drept cauza o tulburare mentala.In 2020, se estimeaza ca depresiile si bolile de memorie vor fi a doua cauza de invaliditate si incapacitate de munca.

————————————————————————-
Sursa: realitatea.net

Advertisements
Categories: Uncategorized Tags: , , ,
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: