Home > Uncategorized > Casa Alba anunta concedieri la NASA. NASA descopera viata extraterestra

Casa Alba anunta concedieri la NASA. NASA descopera viata extraterestra

Casa Alba cere un studiu de 10 luni asupra “rolului si marimii” grupului de astronauti ai NASA, dupa incheierea ultimei misiuni de la anul.
Bugetul NASA ar putea fi taiat, navetele spatiale vor fi retrase in 2011, iar grupul format de 64 de astronauti este supus restructurarii.Academia Nationala realizeaza un studiu de 10 luni, la cererea Casei Albe, despre necesitatile NASA si se concentreaza asupra a doua probleme: bugetul si astronautii, care ar putea fi mai multi decat ar fi nevoie.”Nu o sa mai fie foarte multe zboruri in spatiu dupa ce se retrag navetele actuale. Asa ca NASA nu va mai avea nevoie de atati astronauti. Cati vor ramane, depinde de ce se doreste de la ei”, a declarat Leroy Chiao, fost astronaut si membru al comisiei prezidentiale care examineaza viitorul NASA.Vor ramane in calendar cel mult trei misiuni. Doua din ele au nevoie de echipe din sase membri, iar a treia, o posibila misiune de salvare, are o echipa de patru oameni. Alti 11 astronauti se pregatesc pentru misiunea de pe Statia Spatiala Internationala, si vor ajunge acolo, cel mai probabil, la bordul navetelor ruse Soyuz. Astfel incat peste jumatate din cei 64 de astronauti – 9 sunt in antrenament -nu au misiuni, arata studiul.NASA raspunde ca mai sunt inca 30 de locuri in misiunile programate pana in 2020, care nu au fost inca distribuite. Dar criticii spun ca oamenii de stiinta si inginerii ar putea ocupa aceste locuri, fara a mai apela la antrenamentele scumpe ale astronautilor.Potrivit unui plan aprobat de Congre si de Casa Alba, urmatoarea naveta NASA capabila de a duce oameni pe SSI nu va fi gata pana in 2017. Sub administratia Bush, scopul era ca astronautii NASA sa ajunga pe Luna pana in 2020. Acum, Obama a cerut NASA sa realizeze o calatorie pe un asteroid pana in 2025.Asa ca, o data cu restructurarea NASA, astronautii vor trebui sa isi gaseasca alte joburil. Cel mai probabi, in cadrul companiilor de turism in spatiu.Viitorul obscur al NASA nu ii impiedica insa pe oameni sa viseze la o cariera de astronaut. Doar in 2009, peste 3.500 de persoane au aplicat pentru cursurile speciale. Din cei 9 “elevi” ramasi in prezent, unul este un ofiter CIA si altul este un medic militar.
Oamenii de stiinta de la NASA vor anunta joi ca au descoperit bacterii care traiesc in arsenic, un element despre care se credea ca este prea toxic pentru a sustine viata. Descoperirea remarcabila sustine ipoteza ca viata ar putea exista pe alte planete care nu au fosfor in atmosfera, considerat vital pentru inceputul vietii.
 

————————————————————————-
Sursa: realitatea.net

Advertisements
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: