Home > Uncategorized > Cele mai absurde experimente stiintifice care au confirmat evidentul

Cele mai absurde experimente stiintifice care au confirmat evidentul

Tinerii teribilisti risca sa se raneasca la betie iar oamenii de toate varstele prefera weekend-urile in locul zilelor de lucru. Sunt doua dintre concluziile la care au ajuns cercetatorii din toata lumea, in urma unor experimente stiintifice care au presupus observatii indelungate si analize complexe, dupa cum arata site-ul PopSci.com.
5. Majoritatea oamenilor conduc prost cand vorbesc la telefon
Bunul simt ne spune ca vorbitul la telefon si condusul nu merg mana in mana. Cu toate astea, cercetatorii Jason Watson si David Strayer de la Universitatea Utah au constatat totusi ca teoria nu se aplica in cazul tuturor persoanelor si au decis sa afle mai multe despre aceste exceptii.
Ei au analizat 200 de voluntari care au folosit un simulator de condus in timp ce incercau sa memoreze secvente de cuvinte si sa faca diverse calcule. Cum era de asteptat, 97,5 la suta dintre persoane au esuat lamentabil, insa 2,5% dintre subiecti s-au dovedit a avea o capacitate uimitoare de a realiza mai multe sarcini in acelasi timp.
„Multe teorii cognitive sustin ca astfel de oameni n-ar trebui sa existe, insa experimentul a dovedit contrariul”, au declarat cei doi cercetatori.
4. Fratii care se bat intre ei nu se inteleg  bine
Conflictele dintre frati si surori au un efect negativ asupra relatiilor dintre acestia, au conchis cercetatori Nicole Campione-Barr de la Universitatea Missouri si Judith G. Smentana de la Universitatea Rochester, dupa ce au intervievat 115 perechi de frati si surori, cu varstele cuprinse intre 8 si 20 de ani.
Oamenii de stiinta au descoperit ca altercatiile generate de invadarea spatiului personal reprezinta un indicator al lipsei de incredere si comunicare intre frati si afecteaza calitatea relatiilor dintre acestia.

3. Tinerii vor multi bani si vacante scumpe
Americanii nascuti dupa 1981 sunt mai putin interesati de munca si pun mai mult pret pe timpul liber decat inaintasii lor, insa ravnesc in acelasi timp la salarii ridicate, a constatat cercetatorarea Jean Twenge de la Universitatea San Diego.
“Combinatia intre dezinteresul fata de munca si dorinta de a castiga salarii consistente indica un anume conceptie in randul voluntarilor, potrivit careia li se cuvine o viata confortabila”, a precizat Twenge in urma unui studiu pe care le-a realizat in randul tinerilor din SUA.
2. Oamenii sunt mai fericiti in week-end

Toata lumea uraste zilele de luni, insa pana de curand n-au existat date stiintifice care sa explice acest fenomen. Asta pana cand 74 de oameni din statul New York au fost rugati sa completeze de trei ori pe zi, timp de trei saptamani, formulare in care au oferit detalii despre starile lor de spirit. Dupa cum era de asteptat, oamenii se simteau cel mai bine de vineri seara pana duminica dupa-amiaza si aveau dispozitii proaste in zilele de lucru.

Autorul Richard Ryan, autorul studiului, a oferit si o explicatie pentru rezultatele obtinute: Oamenii se simt mai bine in weekend-uri deoarece au un mai mare grad de libertate (scap de presiunea venita din partea sefilor), se simt mai competenti (e mai usor sa faci un gratar decat sa pui pe picioare o baza de date) si isi petrec mai mult timp alaturi de familie (masa luata alaturi de rude e mai placuta decat cea luata in compania colegilor de serviciu).
1. Oamenii beti care tanjesc dupa adrenalina risca sa se raneasca

Cu ajutorul datelor legate de consumul de alcool si de istoricul medical a 12.900 de studenti americani, cercetatorul Marlon Mundt si colegii sai de la Universitatea Winsconsin au emis urmatoarea teorie: sansele ca un student de sex masculin sa se raneasca la betie creste cu 19% pentru fiecare zi din luna in care consuma opt sau mai multe pahare de bautura.

Studiul realizat de cercetatorii de la Universitatea Winsconsin a venit in contextul in care 600.000 de studenti americani se ranesc in fiecare an in timp ce se afla sub influenta bauturilor alcoolice, iar 1.700 isi pierd vietile.

————————————————————————-
Sursa: realitatea.net

Advertisements
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: