Home > Uncategorized > Cele mai vechi ramasite ale omului modern, descoperite in Israel

Cele mai vechi ramasite ale omului modern, descoperite in Israel

Stiinta reuseste inca o data sa fie ironica. Arheologii au descoperit cele mai vechi ramasite apartinand omului modern – unde credeti – intr-o pestera din Tara sfinta! Descoperirea da peste cap deopotriva un argument al creationismului si principala teorie despre originea lui Homo Sapiens.
Arheologii au gasit numerosi dinti de om, a caror structura este similara cu cea a danturii omului modern, precum si unelte fabricate din cremene. Vechimea data de testele de laborator variaza intre 200.000 si 400.000 ani. Cele mai vechi ramasite de Homo Sapiens cunoscute pina acum au fost gasite in Etiopia si erau vechi de 200.000 de ani, ceea ce i-a facut pe paleontologi sa creada ca acolo s-ar afla si originea omului modern. Pe de alta parte, creationismul inspirat de Biblie sustine ca primul om, Adam, a fost creat de Dumnezeu in ziua a sasea dupa chipul si asemanarea sa, acum vreo 10.000 de ani. Descoperirea conduce oamenii de stiinta spre o ipoteza de lucru ce contrazice si anuleaza ambele teorii. “Aceasta concluzie poate avea o importanta semnificativa, pentru ca este probabil unul dintre primele indicii catre schimbarea paradigmelor pe care le folosim cand vorbim despre evolutia umana”, a declarat arheologul Avi Gopher.
Descoperirea arheologilor de la Universitatea Tel Aviv a fost facuta in pestera Qessem din centrul tarii, un sit paleolitic gasit acum 10 ani.

————————————————————————-
Sursa: realitatea.net

Advertisements
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: