Home > Uncategorized > Chinezii cu ochi verzi, descendentii legiunii romane pierdute

Chinezii cu ochi verzi, descendentii legiunii romane pierdute

Teste ADN efectuate pe locuitorii unui sat din vestul Chinei duc la concluzia ca acestia ar fi inruditi cu populatii europene. Un universitar britanic considera in anii 1950 ca acest sat ar fi fost fondat in anul 36 i.e.n. de legionari romani, relateaza site-ul maxisciences.com.
Ochi verzi, par blond – sunt caracteristici occidentale neasteptate, prezente la locuitorii unui sat din vestul Chinei. Analizele genetice efectuate au aratat ca aproape doua treimi din locuitorii din Liqian au o indepartata origine caucaziana (termen anglo-saxon care desemneaza rasa’ alba’).
Studiile vin in sprijinul teoriei lansate in anii 1950 de Homer Dubs, profesor de istorie la Oxford, care facea legatura – hazardata, potrivit unora dintre colegii sai – intre doua episoade istorice: pe de-o parte, presupusa ‘disparitie’ a 145 de legionari romani in zona actualului Iran in anul 53 i.e.n., dupa infrangerea lui Crassus de catre parti; pe de alta parte, crearea satului Liqian in anul 36 i.e.n. de catre soldatii armatei hunilor, capturati de dusmanii lor, chinezii din dinastia Han. Profesorul Dubs considera ca soldatii romani s-au indreptat spre est si s-au inrolat ca mercenari la huni, ajungand in China, mai intai prizonieri si apoi fondatori ai localitatii Liqian. Insa profesorul universitar chinez Yang Gongle este de parere ca satul ar fi fost fondat in anul 104 i.e.n., cu mult inainte de presupusa venire a romanilor, iar antropologul Maurizio Bettini spune ca nicio proba materiala – moneda sau arma romana, de exemplu – nu sprijina teza lui Dubs.

————————————————————————-
Sursa: realitatea.net

Advertisements
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: