Home > Uncategorized > Copiii mici care nu dorm suficient risca sa devina obezi

Copiii mici care nu dorm suficient risca sa devina obezi

Copiii cu varsta sub cinci ani care dorm prea putin ar putea deveni obezi inainte de terminarea claselor primare, arata un studiu realizat de cercetatorii americani.
La studiu au participat 1.930 de copii americani. Copiii au fost impartiti in doua grupuri: cei cu varsta sub cinci ani si cei cu varsta intre cinci si 13 ani, potrivit Mediafax.
In medie, copiii mici dormeau 10 ore pe noapte, in timp ce copiii mai mari dormeau, in medie, noua ore si jumatate. Insa, in ambele grupuri, anumiti copii nu dormeau mai mult de cinci ore si jumatate.
La incheierea studiului, 33% dintre copiii care aveau sub cinci ani la inceputul acestuia erau obezi sau supraponderali. Totodata, 36% dintre copii, care la inceputul studiului aveau intre 5 si 13 ani, inregistrau probleme de greutate.
In cazul copiilor mici, somnul insuficient – la inceputul studiului – a accentuat puternic probabilitatea ca un copil cu o greutate normala sa fie supraponderal cinci ani mai tarziu si ca un copil suporaponderal sa devina obez“, au explicat autorii cercetarii.
Se pare ca din cauza somnului insuficient copiii nu mai fac sport, pentru ca sunt obositi si mananca mai mult, pentru ca au mai multe ocazii sa faca acest lucru.

————————————————————————-
Sursa: realitatea.net

Advertisements
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: