Home > Uncategorized > Creierul femeilor creste in timpul sarcinii si dupa ce nasc

Creierul femeilor creste in timpul sarcinii si dupa ce nasc

Credinta populara potrivit careia creierul femeilor nu mai functioneaza la “parametrii normali” in timpul sarcinii si dupa nastere este complet gresita. Din contra, cercetari publicate de Asociatia Psihologilor Americani au relevat faptul ca femeile insarcinate si care devin apoi mame au creierul marit, ca urmare a informatiilor noi pe care le asimileaza odata cu venirea pe lume a nou-nascutului.
Cercetatorii de la National Institute of Mental Health din Maryland au scanat creierele a 19 proaspete mamici (10 femei care au nascut baieti si noua care au nascut fete), potrivit telegraph.co.uk.Oamenii de stiinta au comparat radiografiile creierelor luate in primele saptamani de sarcina si apoi dupa trei luni de sarcina. Acestia au descoperit ca in aceste intervale de timp, volumul materiei cenusie a crescut semnificativ in anumite zone ale creierului.
La adulti, materia cenusie nu se modifica in cateva luni decat daca acestia intra intr-un proces intensiv de studiu, daca creierului sufera leziuni sau daca se produc schimbari majore in mediul in care ei traiesc.Autorii studiului cred ca nivelul hormonilor si nevoie de a face fata schimbarilor venite odata cu nastere bebelusilor, cresc numarul neuronilor.

————————————————————————-
Sursa: realitatea.net

Advertisements
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: