Home > Uncategorized > Creierul femeilor este la fel cu cel barbatilor, comportamentul este determinat de societate

Creierul femeilor este la fel cu cel barbatilor, comportamentul este determinat de societate

Pseudo-stiinta numita “neurosexim” ingrijoreaza anumiti cercetatori, care spun ca  perpetueaza cliseele machiste, dandu-le o nota stiintifica.
Femile nu au acelasi simt al orientarii, barbatii nu suporta durerea, femeile nu stiu sa spuna glume, barbatilor le place instinctiv culoarea albastru, iar femeile vin de pe Venus si barbatii de pe Marte. De cativa ani cercetatorii se straduiesc sa demonstreze ca exista diferente majore la nivel neurologic intre barbati si femei si din ce in ce mai multi oameni cred in aceste in predispozitii genetice pe sexe.
Pseudo-stiinta numita “neurosexim” ingrijoreaza anumiti cercetatori. Guardian citeaza un pasaj din cartea unei cercetatoare din Australia, care spune ca “nu exista mari diferente neurologice intre sexe. Pot exista variatii usoare intre creierul femeilor si al barbatilor, dar cablajul este suplu, maleabil si modificabil”.
Studiile contestate sunt cele in care se spune ca terminatiile nervoase din creierul unei femei sunt diferite de cele din creierul unui barbat.
Lise Eliot, profesor la Scoala de Medicina din Chicago spune ca este vorba doar  despre o pseudo-stiinta care perpetueaza cliseele machiste, dandu-le o nota stiintifica.
“Da, sunt diferente fundamentale intre sexe, dar trebuie observat ca aceste diferente se maresc odata cu inaintarea in varsta, pentru ca prejudecatile asupra intelectului copiilor sunt intensificate de cultura noastra sexuata. Copiii nu mostenesc diferente intelectuale, ei le invata, sunt rezultatul a ceea ce asteptam noi de la un baiat sau de la o fata”, a explicat profesorul.
 
 

————————————————————————-
Sursa: realitatea.net

Advertisements
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: