Home > Uncategorized > Dezvaluire NASA: Extraterestrii pot exista, s-au descoperit bacterii care traiesc in arsenic

Dezvaluire NASA: Extraterestrii pot exista, s-au descoperit bacterii care traiesc in arsenic

Oamenii de stiinta de la NASA vor anunta joi ca au descoperit bacterii care traiesc in arsenic, un element despre care se credea ca este prea toxic pentru a sustine viata. Descoperirea remarcabila sustine ipoteza ca viata ar putea exista pe alte planete care nu au fosfor in atmosfera, considerat vital pentru inceputul vietii.
Intr-o conferinta de presa programata pentru joi seara, cercetatorii vor dezvalui descoperirea unui microb incredibil intr-un lac din California, potrivit The Sun.Descoperirea remarcabila sustine ipoteza ca viata ar putea exista pe alte planete care nu au fosfor in atmosfera, considerat vital pentru inceputul vietii.
Geobiologul Dr. Felisa Wolfe-Simon a facut descoperirea in timpul a doi ani de cercetare a Lacului Mono, din Parcul National Yosemite, California, care are una dintre cele mai mare concentratii naturale de arsenic de pe  Pamant. Ea va explica descoperirea alaturi de alti cercetatori de la NASA, printre care si ecologistul James Elser, care va vorbi despre posibilitatea de a gasi extraterestri pe alte planete. La conferinta vor participa si cercetatorii care cauta viata pe Marte si pe luna lui Saturn, Titan. “Daca aceste organisme folosesc arsenicul in metabolismul lor, demonstreaza ca exista forme de viata despre care nu stiam nimic”, a declarat pentru The Sun. astrobiologul dr. Lewis Dartnell, de la Centrul pentru Stiinte Planetare din Londra.
Anuntul este insa dezamagitor pentru cei care sperau ca NASA va anunta ca a gasit viata pe alte planete.NASA a provocat o isterie mondiala cu anuntul unei descoperiri majore care va fi facut maine, iar oamenii banuiau ca este vorba despre viata extraterestra.
Ziarul The Sun a incalcat insa in aceasta dimineata embargoul de a difuza stirea pana la anuntul oficial.Agentia Spatiala anuntase ca va dezvalui o descoperire astrobiologica care va avea un impact asupra cautarii vietii extraterestre. Astrobiologia este studiul originii, evolutiei si distributiei vietii in univers.Anuntul oficial va fi difuzat online de NASA joi, la ora 14 locala.

————————————————————————-
Sursa: realitatea.net

Advertisements
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: