Home > Uncategorized > Doua noi specii de dinozauri cu coarne, descoperite in SUA

Doua noi specii de dinozauri cu coarne, descoperite in SUA

Erau rude apropiate ale triceratopsului si apartineau familiei ceratopsienilor. Ceratops inseamna fata cu coarne, in greaca.
Oamenii de stiinta au scos la suprafata doua noi specii de dinozauri gigantici cu coarne, ierbivori, in sudul statului american Utah.Animalele traiau pe “continentul pierdut” Laramidia in cretacicul tarziu, acum 68-99 de milioane de ani in urma.Laramidia s-a format cand o mare putin adanca a inundat o parte din ceea ce este acum America de Nord si a impartit continentul in doua.
Oamenii de stiinta spun ca noii dinozauri traiau intr-un mediu mlastinos subtropicas. Erau rude apropiate ale triceratopsului si apartineau familiei ceratopsidae. Ceratops inseamna fata cu coarne, in greaca.Ambele specii aveau mai multe coarne pe cap, iar dinozaurul cel mai mare – denumit Utahceratops gettyi avea un corn imens deasupra nasului.Mark Lowen, unul dintre autorii studiului, spune ca dinozaurul semana cu un rinocer gigantic cu un cap supradimensionat ridicol.Al doilea dinozaur a fost denumit Kosmoceratops richardsoni si avea 15 coarne pe cap, fiind cel mai “decorat” dino descoperit pana acum.Cercetatorii au explicat ca, in ciuda infatisarii infioratoare, acesti dinozauri isi foloseau coarnele doar pentru a se apara.

————————————————————————-
Sursa: realitatea.net

Advertisements
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: