Home > Uncategorized > Dovada: jocurile pe calculator folosesc smecherii testate pe soareci

Dovada: jocurile pe calculator folosesc smecherii testate pe soareci

Ca jocurile pe calculator dau dependenta stie deja toata lumea. Ceea nu stie toata lumea este ce tehnici folosesc pentru a-i lipi pe jucatori cu zilele si noptile de mouse: care au dat rezultate pe soareci in anii ’50
Dovada a fost transmisa in direct de BBC, la emisiunea Panorama, cand premiatul creator de jocuri pe calculator Adrian Hon a admis ca una din tehnicile testate odinioara pe soareci sunt acum o banalitate, folosite de toata lumea in industria video game-urilor, si la fel de eficiente si asupra oamenilor.
 
“In anii ’50 oamenii de stiinta au descoperit ca soarecii care au fost invatati sa primeasca hrana lovind un maner, il vor apasa obsesiv, daca hrana nu vine de fiecare data, ci la intamplare. Functioneaza la fel de bine si la oameni. Daca le dai acestora un buton sa apese si le dai recompense pentru aceasta la intamplare, o sa-l apese in continuu”, a explicat Adrian Hon. Diferenta este ca oamenii nu primesc mancare ca soarecii, drept recompensa, ci vieti sau calitati in plus. Ideea este, spune el, sa creezi o dorinta nestavilita care sa te faca sa  vrei sa joci mai mult. Aceasta tehnica este si motorul dependentei de jocurile mecanice, scrie dailymail.co.uk. Adrian Hon nu a lasat loc de iluzii: “Cred ca oamenii nu prea isi dau seama cat de puternica poate fi mecanica unor jocuri. Una e sa zici Ok, ma joc prea mult, si alta e sa te opresti din jucat, pentru ca unele jocuri sunt facute in asa fel ca nu vrei sa le lasi”.

————————————————————————-
Sursa: realitatea.net

Advertisements
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: