Home > Uncategorized > Dumitru Prunariu, sef peste astronautii europeni

Dumitru Prunariu, sef peste astronautii europeni

Primul roman care a patruns in spatiul cosmic, a fost ales presedinte al Asociatiei Exploratorilor Spatiului Cosmic – ASE Europe, in cadrul celui de-al 23-lea Congres Planetar al Asociatiei Exploratorilor Spatiului Cosmic (ASE).
Cosmonautul Dumitru-Dorin Prunariu, primul roman care a patruns in spatiul cosmic, a fost ales presedinte al Asociatiei Exploratorilor Spatiului Cosmic – ASE Europe, in cadrul celui de-al 23-lea Congres Planetar al Asociatiei Exploratorilor Spatiului Cosmic (ASE).Capitala Malaeziei, Kuala Lumpur, a gazduit in perioada 5-11 octombrie 2010 lucrarile celui de-al 23-lea Congres Planetar al Asociatiei Exploratorilor Spatiului Cosmic (ASE), unica asociatie independenta, non-profit, planetara, cu scop profesional si educational a astronautilor din intreaga lume.In cadrul Congresului a avut loc si reuniunea Grupului de constituire a filialei regionale europeane a Asociatiei Exploratorilor Spatiului Cosmic – ASE Europe si stabilirea prioritatilor organizatorice pentru a face fata unor proiecte prioritare pe care ASE Europe si le propune in perioada urmatoare. Principalul scop al proiectelor va fi promovarea cercetarii si educatiei in domeniul cosmic la nivel european, cat si promovarea Europei ca o entitate aparte in mediul cosmic international. Presedinte al ASE – Europe a fost desemnat, prin vot in unanimitate, cosmonautul roman, dr. Dumitru-Dorin Prunariu, avand in vedere calitatile sale organizatorice, deschiderii internationale pe care o are, echilibrului promovat si mentinut permanent in relatiile dintre statele europene.Pe agenda Congresului desfasurat sub genericul “O planeta, o speranta si un viitor comun” s-au aflat dezbateri si mese rotunde vizand problematica si provocarile explorarii spatiale in secolul XXI, precum si necesitatea unei colaborari la nivel mondial in beneficiul intregii planete.
Dumitru Prunariu s-a nascut la 27 septembrie 1952, in Brasov. La 14 mai 1981, a devenit primul si singurul roman care a zburat vreodata in spatiul cosmic.

————————————————————————-
Sursa: realitatea.net

Advertisements
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: