Home > Uncategorized > e-moneda, banutul digital al viitorului FOTO

e-moneda, banutul digital al viitorului FOTO

V-ati saturat de maruntis? Vreti ca zornaitul monedelor din buzunare sa dispara? Avem solutia. Nu, nu este o oferta de finantare. Este… e-moneda.
Politicianul Benjamin Disraeli, fost premier al Marii Britanii, spunea, odata: “Schimbarea e inevitabila. Schimbarea este constanta”. Probabil ca se plangea de zornaitul monedelor din buzunare. Nimic nu ne displace mai mult decat sa ne incarcam buzunarele cu zornaitorii banuti, foarte folositori, de altfel, in anumite situatii.
Din aceasta nevoie a aparut e-moneda. Ganditi-va la ea ca fiind un portmoneu digital, care stocheaza o reprezentare digitala, fireste, a anumitor sume de bani. Cum functioneaza? Nimic mai simplu: cand ai nevoie sa cumperi ceva, selectezi pretul, apesi butonul SEND si banii sunt trimisi catre unitatea corespondenta detinuta de comerciant. Acest device este prevazut cu un display LCD de dimensiuni reduse, cateva butoane si un transceiver pe infrarosu. Intreaga “masinarie” functioneaza gratie unei baterii pe baza de litiu, evident, de marimea unei monede.
 

————————————————————————-
Sursa: realitatea.net

Advertisements
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: