Home > Uncategorized > E-skin: Cercetatorii au inventat pielea artificiala sensibila la atingeri

E-skin: Cercetatorii au inventat pielea artificiala sensibila la atingeri

Cercetatorii sunt convinsi ca un transplant de piele artificiala E-skin ar putea sa redea sensibilitatea celor care folosesc membre artificiale.
Oamenii de stiinta sunt tot mai aproape de crearea omului artificial. Un nou pas a fost facut prin patentarea pielii artificiale, sensibila la atingeri. Noua inventie i-ar putea inveli pe roboti, dar si protezele celor care au suferit accidente.
Pielea artificiala se aproapie, ca performante, de cea naturala. Adica reactioneaza la stimuli externi, este subtire si foarte flexibila. Cercetatorii sustin ca scopul principal al pielii artificiale este de a folosi drept invelis pentru roboti. Prin intermediul matritei de nano-fire din interiorul materialului, roboti pot recunoaste fragilitatea obiectelor, o realizare epocala care revolutioneaza ingineria chimica.
“Putem folosi aceste dispozitive pentru a masura presiunea si senibilitatea extrem de ridicata. Spre exemplu putem cantari greutatea unei foarte mici muste”, a declarat Zhenan Bao, inginer chimist. E-Skin, cum este numita inventia, nu are doar utilitate tehnologica. Desi nu a fost inca demonstrat, cercetatorii sunt convinsi ca un transplant de piele artificiala ar putea sa redea sensibilitatea celor care folosesc membre artificiale.

————————————————————————-
Sursa: realitatea.net

Advertisements
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: