Home > Uncategorized > Eclipsa totala de luna VEZI IMAGINI

Eclipsa totala de luna VEZI IMAGINI

Marti dimineata are loc o eclipsa totala de luna care va fi vizibila in America de Nord, Groenlanda si Islanda. Fenomenul, vizibil incepand cu ora 7.41 GMT, ora 10.41, ora Romaniei, este un eveniment astronomic extrem de rar, deoarece coincide cu solstitiul de iarna in emisfera nordica.
Eclipsa a coincis cu prima zi din iarna astronomica din acest an. Solstitiul de iarna declanseaza iarna in emisfera nordica si vara in emisfera sudica.
Eclipsa va fost vizibila numai in America de Nord, Groenlanda si Islanda. In Europa de Vest si estul continentului sud-american au fost vizibile doar primele faze ale eclipsei, in timp ce din Japonia au putut fi observate ultimele etape ale fenomenului. Eclipsa de luna are loc doar atunci cand este luna plina.
In timpul eclipsei, Soarele, Pamantul si Luna sunt perfect aliniate. Luna a inceput sa intre in conul de umbra al Pamantului la 6.33 GMT., adica la ora 9.33, ora Romaniei. Apogeul a durat aproximativ o ora.
Prima eclipsa solara partiala din 2011 va avea loc pe 4 ianuarie, fiind vizibila in Europa, Africa de Nord, Orientul Apropiat si Asia centrala.Patru eclipse solare partiale si doua eclipse lunare totale sunt prevazute pentru 2011, o combinatie rara, care se va produce doar de sase ori in secolul al 21-lea.

http://www.ustream.tv/flash/viewer.swf

————————————————————————-
Sursa: realitatea.net

Advertisements
Categories: Uncategorized Tags: , ,
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: