Home > Uncategorized > Extraterestrii l-ar putea prefera pe Bach in locul lui Einstein

Extraterestrii l-ar putea prefera pe Bach in locul lui Einstein

Astronomii cred ca extraterestrii ar putea fi mai atrasi de arte si muzica decat de stiintele exacte.
Daca vom contacta vreodata extraterestrii acestia ar putea fi mai interesati sa afle despre Van Gogh si Bach, decat despre Einstein sau Newton, sunt de parere oamenii de stiinta.
Arta ar putea atrage extraterestrii mai mult decat stiintele exacte pentru ca foarte probabil o alta civilizatie va fi mult mai in varsta decat a noastra si mult mai avansata tehnologic, au spus mai multi cercetatori la conferinta SETIcon, potrivit foxnews.com.
Oamenii nu vor avea probabil ce sa ii invete in materie de stiinta si matematica, dar arta si muzica este proprie civilizatiei umane si ar putea fi chiar fascinanta pentru extraterestrii.
Civilizatii avansate vor fi depasit problemele care ne ameninta acum lumea, cum ar fi sa traiasca pe o planeta fara sa ii amenințe ecosistemul. Mai mult, alte civilizatii ar putea sa fi uitat cum este sa traiesti cu viitorul mereu in fata, iar cel mai bine ne vom putea exprima prin arta si muzica.
Pierre Schwob, autor si creator al ClassicalArchives.com, a sugerat ca o piesa precum Variatiile Goldberg a lui Bach, care este construita pe un fundament matematic, ar putea fi accesibila unei minti complet straine. Intrebat daca extraterestrii ar aprecia pe Lady Gaga, Schwob nici macar nu a vrut sa comenteze.
Conferinta SETIcon celebreaza in acest an a 50-a aniversare a primului experiment modern pentru cautarea vietii extraterestre, numit Project Ozma.

————————————————————————-
Sursa: realitatea.net

Advertisements
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: