Home > Uncategorized > Futurologul Michio Kaku: Va trebui sa parasim Pamantul, vine era glaciara

Futurologul Michio Kaku: Va trebui sa parasim Pamantul, vine era glaciara

“Undeva in urmatorii zece mii de ani se va produce o noua era glaciara. Ultima era glaciara s-a incheiat acum zece mii de ani, urmatoarea va veni peste alti zece mii de ani, deci la ora actuala suntem intre aceste doua ere glaciare”, spune fizicianul.
Dr. Michio Kaku, fizician si futurolog, co-fondator al teoriei corzilor, vorbeste despre posibile solutii impotriva incalzirii globale si despre existenta formelor de viata inteligenta in spatiul cosmic, prefigurand si viitorul omenirii peste 1.000 de ani, potrivit adevarul.ro.
“Cred ca urmatorii 10 ani vor fi haotici in materie de energie. Nu va aparea niciun inlocuitor pentru petrol, dar vom avea mai multe tehnologii concurente. Motivul este foarte simplu: petrolul este lumina solara concentrata inca din epoca dinozaurilor si foarte eficienta. Exista mai multa energie intr-un litru de benzina decat in orice baterie de masina. Deci este foarte dificil pentru tehnologiile regenerabile sa intre in competitie cu benzina”, spune Dr. Michio Kaku.
Fizicianul este convins ca exista forme de viata inteligenta in spatiul cosmic. “In primul rand, sunt convins ca exista. Noi, fizicienii, incercam sa ordonam aceste civilizatii in spatiul cosmic fiindca noi cautam “semnaturi” radio in cosmos. Le ordonam in functie de tipul lor Tipul 1, Tipul 2, Tipul 3…O civilizatie extraterestra de Tip 1 este planetara. Se afla la cel putin 100 ani in fata noastra”.
“Va trebui sa parasim Pamantul la un moment dat, pentru ca alfel vom muri. Pe o scara de cateva mii de milioane de ani pana la cateva miliarde de ani, Pamantul va muri el insusi”, a adaugat omul de stiinta.

————————————————————————-
Sursa: realitatea.net

Advertisements
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: