Home > Uncategorized > Liderii religiosi riposteaza la declaratiile fizicianului Stephen Hawking

Liderii religiosi riposteaza la declaratiile fizicianului Stephen Hawking

Clericii anglicani, musulmani si evrei din Marea Britanie s-au impotrivit ultimului volum al fizicianului britanic Stephen Hawking, in care creatia spontana a universului i-a luat locul lui Dumnezeu.
Dupa ce a publicat in The Times, joi, un articol in care sustine ca Big-Bang-ul a fost declansat de gravitatie, nu de Dumnezeu, fizicianul Stephen Hawking a fost contrazis de liderii religiosi din Marea Britanie, relateaza CNN. Prin articolul publiat joi, Hawking si-a promovat cea mai recenta carte, “The Grand Design”, care incearca sa demonstreze ca universul s-a creat din nimic, fara interventia unui creator.
Liderul Bisericii Anglicane, arhiepiscopul de Canterbury Rowan Williams, a reactionat imediat, spunand ca “fizica nu va putea niciodata sa explice de una singura de ce in loc de nimic exista ceva”.
“Credinta in Dumnezeu nu implica explicarea modului in care lucrurile se inlantuies in univers, ci se refera la convingerea ca exista o fiinta inteligenta, vie, de care depinde intreg universul”, a mai spus Williams.
Rabinul-sef Jonathan Sacks a luat si el atutudine la spusele fizicianului teoretician: “Religia tine de interpretare. Biblia pur si simplu nu este interesata de modul in care universul a luat nastere”.
Si Ibrahim Mogra, imam si membru al Consiliului Musulmanilor din Marea Britanie, si-a exprimat dezaprobarea fata de teoria schitata de Hawking. “Daca ne uitam la univers, observam ca cineva l-a creat. Acel cineva este atotputernicul cuceritor”, a declara Mogra.

————————————————————————-
Sursa: realitatea.net

Advertisements
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: