Home > Uncategorized > Marile Migratii, cel mai amplu proiect din istoria National Geographic VEZI VIDEO

Marile Migratii, cel mai amplu proiect din istoria National Geographic VEZI VIDEO

Ceea ce multor oameni li se pare banal si poate lipsit de importanta, pentru natura este un spectacol incredibil, insa de multe ori dramatic. Migratiile animalelor ne vorbesc despre sufletele marete ale necuvantatoarelor, care fac orice pentru supravietuirea speciei. National Geographic ne poarta prin lumea migratiilor, in cel mai amplu proiect din istoria sa, incepand din aceasta duminica, la ora 21:00.
Milioane de animale. Mii de kilometri. Sute de povesti. National Geographic Channel prezinta un eveniment de televiziune global, produs in decurs de trei ani, care infatiseaza un tablou emotionant si fara precedent al migratiilor animalelor din diferite colturi ale planetei noastre. Un proiect National Geographic in care s-au investit bugete si resurse impresionante, MARILE MIGRATII este o cronica high-definition a calatoriilor impresionante, deseori anevoioase, presarate cu obstacole necrutatoare, realizate din nevoia de supravietuire.
MARILE MIGRATII este o initiativa internationala fara precedent in istoria de 120 de ani a Societatii National Geographic. In centrul proiectului MARILE MIGRATII se afla un miniserial high-definition de sapte ore, a carui realizare a durat trei ani produs de National Geographic Television si care va fi difuzat de National Geographic Channel in toate tarile, in premiera, din 7 noiembrie, de la ora 21:00.
MARILE MIGRATII atribuie termenului ”miscare” sensuri noi. Filmat pe sol sau in aer, din copaci, de pe banchize sau sub apa, serialul dezvaluie povesti formidabile despre o serie importanta de specii ale planetei si despre calatoriile acestora, anuntand totodata noi descoperiri stiintifice, prezentate cu claritatea deosebita oferita de rezolutia HD. Frumusetea acestor povesti este completata de noi date privind existenta fragila a acestor specii si lupta lor pentru supravietuire intr-o lume mereu in schimbare. Pentru realizarea acestui proiect original in televiziune, echipa National Geographic a petrecut doi ani si jumatate pe teren, parcurgand 675.000 de kilometri in 20 de tari, de pe toate cele sapte continente.
MARILE MIGRATII cuprinde si un episod special care cerceteaza stiinta din spatele migratiei animalelor; un alt episod special de tip making-of despre tehnologia avansata care a facut posibila realizarea filmarilor spectaculoase, dar si despre dificultatile intampinate de echipa; un concert vizual de o ora alcatuit din imagini senzationale pe un fundal muzical. Documentarul este narat de actorul Alec Baldwin.
“Comportamentele migratorilor care se manifestau dupa un tipar precis sunt acum in schimbare. Spre exemplu, la prima noastra filmare pe insulele Falkland, am vrut sa ajungem acolo in rastimpul de doua saptamani in care pinguinii motati isi faceau aparitia. Dar, cand am ajuns acolo, pinguinii sosisera deja. Multe tipare comportamentale par sa se schimbe, iar unii dintre cercetatorii din echipele noastre cred ca schimbarile climatice au un rol in acest fenomen. Aceste tipare in schimbare ne-au pus cele mai mari probleme, insa, pentru ca ii aveam pe cei mai buni specialisti alaturi de noi, ne-am putut continua munca si obtine filmari spectaculoase. Speram sa aratam lumii impactul schimbarilor climatice și acțiunilor umane asupra migrațiilor animalelor”, a declarat intr-un interviu pentru National Geographic producatorul serialului, David Hamlin.

Episoade:
IN MISCARE
duminica, 7 noiembrie, 21:00

Migratiile necesita generali, amirali si pionieri. Acesti lideri trebuie sa mentina disciplina in mijlocul hoardelor agitate si sa respecte ruta de urmat. De abilitatea acestor ”pastori” de a pastra drumul cel bun, de a strabate trasee intercontinentale si transoceanice va depinde supravietuirea sau colapsul speciei.
CULISE
duminica, 7 noiembrie, 22:00

Un montaj al povestilor prezentate va introduce tema fiecarei sectiuni. Montajul va contine, de asemenea, scurte momente sonore din alte filmari, neincluse in episodul final de o ora, dar care merita vizionate pentru valoarea lor vizuala, dramatica sau comica. Fiecare poveste va fi construita pornind de la clipul ”din culise” realizat in timpul filmarii. Acest material va fi intercalat cu interviuri de tipul ”in locatie” realizate cu personaje-cheie care redescriu povestea si impresiile lor despre experienta respectiva.

URMASII
duminica, 14 noiembrie, 21:00

In fiecare zi, creaturi migratoare de pe intreaga planeta pornesc in calatorii incredibile; ele risca totul pentru protejarea singurului lucru mai pretios decat ele insele: aducerea pe lume si ingrijirea puilor lor viitoarea generatie de migratori. De la plajele stancoase din Insulele Falkland la padurile dense din Costa Rica si Australia si pana la savanele uscate din sudul Sudanului, nenumarate animale se aventureaza in calatorii ramase neschimbate de timp, manate de un tel clar: supravietuirea lor si a speciei lor.
STIINTA
duminica, 14 noiembrie, 22:00

Nascute din suferinta, disperare si infometare, migratiile reprezinta calatorii primejdioase, pline de nenumarate obstacole ce pun vietile migratorilor in pericol. In acest episod, dincolo de imaginile fascinante ale acestor migratii, descoperim cum cercetatorii studiaza si analizeaza aceste spectacole ale naturii. Migratia impresionanta a antilopelor gnu din Serengeti; zborul de 3000 de kilometri al fluturilor monarh; calatoria de doua luni a focilor elefant sudice din largul Patagoniei; si voiajul periculos al elefantilor africani din Mali, toate ofera cercetatorilor o viziune a lumii periculoase a migratiei. Progresele tehnologice si datele acumulate ajuta la conturarea unei noi intelegeri a modului in care se produc deciziile in randul animalelor, a dinamicii grupului migrator si a mecanismelor interne de functionare ale acestuia.

SUPRAVIETUIREA
duminica, 21 noiembrie, 21:00

Migratiile sunt precum ceasurile care ticaie: in fiecare zi, nenumarate animale trebuie sa porneasca la drum sau sa moara, manate de schimbarea anotimpurilor sau de schimbarile climatice; se grabesc sa ajunga la destinatie inainte sa fie prea tarziu, pentru a se reproduce, hrani sau, pur si simplu, pentru a ramane in viata. De la calotele glaciare arctice mereu in schimbare pana la depresiunile de sare din Botswana, trilioane de creaturi sunt nevoite sa migreze pentru supravietuirea lor si a speciei lor. De la morse la rechini-balena, de la zebre la urangutani, de la antilope la plancton, toate aceste creaturi au de realizat o cursa contra timpului in fiecare zi.
RITMURI
duminica, 21 noiembrie, 22:00

Acest film este o prezentare speciala a celor mai bune imagini si a spectaculoasei partituri muzicale din cadrul evenimentului de televiziune National Geographic, MARILE MIGRATII. Filmul aduce laolalta imagini din toate colturile planetei, obtinute pe parcursul a mai bine de trei ani, rezultand o calatorie muzicala extraordinara, fara narator, in jurul lumii, pe urmele miliardelor de creaturi care marsaluiesc, inoata sau zboara strabatand planeta noastra in voiaje periculoase.

FOAMEA
duminica,28 noiembrie, 21:00

Fiecare migratie este un voiaj epic, provocat in principal de lipsa hranei. Zilnic, trilioane de creaturi pornesc in cautarea unor zone mai imbelsugate. De la microscopicul plancton la specia rara de elefanti de desert; de la vulturii plesuvi la meduzele luminoase; de la marii rechini albi la iutii soimi calatori… planeta este in miscare. Numeroase creaturi in calatorii neschimbate de timp, deplasandu-se in grupuri uriase, dar unite pentru supravietuire.
MARILE MIGRATII este o productie National Geographic Televizion. Michael Rosenfeld este presedintele NGT. Producatorul executiv este Keenan Smart. Producatorul serialului este David Hamlin. Producator executiv pentru National Geographic Channels este Char Serwa; pentru NGC-US, vicepresedinte executiv de productie este Juliet Blake, iar Steve Burns este vicepresedinte executiv de continut. Sydney Suissa este vicepresedinte executiv de continut pentru National Geographic Channels International.
Pentru mai multe informatii, vizitati http://natgeotv.com/ro/marile-migratii .
 
 

————————————————————————-
Sursa: realitatea.net

Advertisements
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: