Home > Uncategorized > Miracolele lui Iisus incalca teoria relativitatii a lui Einstein

Miracolele lui Iisus incalca teoria relativitatii a lui Einstein

Un site creationist important din Statele Unite crede ca teoria lui Einstein este gresita, iar cei care se opun sunt cenzurati.
O parte dintre oamenii religiosi au o relatie bizara cu Albert Einstein. Ii vom auzi des citandu-l pe Einstein care spune ca Dumnezeu nu da cu zarul pentru a-si sustine propriile pareri, in ciuda faptului ca fizicianul a spus de mai multe ori ca nu crede intr-un Dumnezeu personal.
Pe de alta parte, acum a aparut un curent anti-Einstein, sustinut in parte si de un site creationist din Statele Unite in care fizicianul elvetian este plasat in aceeasi zona cu Darwin, devenind un inamic al crestinatatii.
Potrivit newscientist.com, editorii de la Conservapedia, un fel de varianta conservatoare a cunoscutei enciclopedii online Wikipedia, nu se numar printre fanii teoriei relativitatii generale. Ei cred de fapt ca este o conspiratie de sorginte liberala.
„Teoria relativitatii este un sistem matematic care nu permite exceptii. Este promovat foarte puternic de catre liberali care incurajeaza relativismul si au tendinta de a manipula oamenii pentru a le impune viziunea lor asupra lumii”, se mentioneaza pe Conservapedia. „Practic cei care invata si care cred in relativitate nu mai citesc Biblia, o carte care se vinde de 100 de ori in mai multe exemplare decat bestseller-ele de la New York Times.
Site-ul conservator listeaza 30 de contraexemple pentru teoria relativitatii, fiecare dintre acestea aratand ca teoria este incorecta. O mare parte dintre exemplu sunt de-a dreptul bizare. Unul dintre ele ofera un exemplu de miracol indeplinit de Christos care a vindecat un copil. Aparent, abilitatea lui Iisus de vindecare incalca un principiu important si anume viteza luminii. Puterile sale sunt instantanee si nu limitate de viteza luminii, fapt care demonstreaza clar ca Einstein s-a inselat.
Conservapedia mai sustine si ca „oamenii de stiinta” care se impotrivesc teoriei sunt cenzurati, dar da asigurari ca teoriile alternative sunt discutate in afara universitatilor liberale. Cei care vor sa citeasca si restul de argumente pot intra AICI.
In ciuda faptului ca teoria relativitatii a trecut sute de teste si experimente, va fi greu sa gasesti un fizician care este de parere ca relativitatea este ultimul raspuns al universului. Asta se intampla din cauza mecanicii cuantice care nu a fost inca unificata cu restul fortelor naturii. O teorie a gravitatiei cuantice va trebuie sa continue acolo unde a lasat munca neterminata Einstein. Teoria relativitatii generale nu este gresita, dar nu este completa.

————————————————————————-
Sursa: realitatea.net

Advertisements
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: