Home > Uncategorized > Mormintele faraonice din Egipt au fost inchise pentru turisti

Mormintele faraonice din Egipt au fost inchise pentru turisti

Decizia a fost luata deoarece fluxul mare de turisti le deterioreaza in timp. Turistii vor putea vizita replici ale monumentelor istorice.
Mormintele faraonice, vechi de milenii, care si-au conservat pana in zilele noastre culorile vii ale picturilor interioare, isi vor inchide portile pentru turisti, ca sa se evite deteriorarea lor din cauza vizitelor continue. Ca urmare, in viitor nu vor putea fi admirate decat copii ale acestora, informeaza Agerpres.
‘Aceste morminte se vor distruge total in decurs de 200 de ani, din cauza respiratiei turistilor care le viziteaza’, a avertizat, in cadrul unui interviu, secretarul general al Consiliului Suprem pentru Antichitati, Zahi Hawass. In principal, sunt vizate mormintele regale din monumentalul oras Luxor, aflat la circa 700 de kilometri sud de Cairo.
‘Unica solutie pentru a proteja antichitatile este sa le inchidem si sa realizam replici ale acestora, care vor putea fi vizitate de turisti’, a afirmat Hawass, al carui departament controleaza sectorul antichitatilor din tara.
Celebrul mormant al lui Tutankamon (1361-1352 i.e.n.), descoperit in 1922 de catre arheologul britanic Howard Carter in Valea Regilor din Luxor, si cunoscut a fi unicul gasit in stare intacta, va fi unul dintre cele care in curand isi vor inchide portile pentru vizitatori.
In noul proiect vor fi incluse si mormintele – deosebit de frumoase – ale lui Seti I, tatal lui Ramses al II-lea, care a domnit intre 1314 si 1304 i.e.n, din Valea Regilor, si al reginei Nefertari, sotia lui Ramses al II-lea, aflat in Valea Reginelor. De fapt, ambele morminte sunt deja inchise.

————————————————————————-
Sursa: realitatea.net

Advertisements
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: