Home > Uncategorized > NASA: “2012” este cel mai absurd film din toate timpurile VEZI VIDEO

NASA: “2012” este cel mai absurd film din toate timpurile VEZI VIDEO

In termeni strict stiintifici – poate chiar si cinefili – “2012” a fost ales drept cel mai absurd film din toate timpurile de expertii NASA care au avut in vedere acest gen stiintifico-fantastic, noteaza marti ziarul La Razon.
Mai multi membri ai Agentiei Spatiale Americane s-au reunit in California pentru a discuta despre filmele de fictiune care se apropie cat mai mult de realitate, dar si despre cele care abordeaza subiecte total ‘trase de par’. 
Desi au gasit argumente plauzibile pentru deja legendarul film “Blade Runner” al lui Ridley Scott, sau “Gattaca”, al mai putin cunoscutului Andrew Niccol in care au jucat Ethan Hawke, Uma Thurman si Jude Law, multe din filmele analizate din punct de vedere strict stiintific nu au fost considerate complet rupte de realitate. Asa cum au primit avizul favorabil al expertilor clasicul ‘Metropolis’ sau prima parte a ‘Jurassic Park’. Cel care conduce insa detasat in lista filmelor cu argumentele cele mai absurde este insa “2012”, filmul apocaliptic al lui Roland Emmerich si pe care, dincolo de inadvertentele sale stiintifice, baietii de la NASA il considera vinovat ca a starnit panica in randul populatiei prin ideea ca sfarsitul lumii va veni in anul 2012. Aceasta panica a atras totusi in salile de cinema un public numeros iar filmul a avut incasari de peste 800 milioane de dolari anul trecut.
Pe locul doi in acest ranking al celor mai absurde filme din punct de vedere stiintific se claseaza un alt film din categoria sfarsitul lumii, ‘The Core’ cand planeta moare, nu din cauza unei profetii a vechilor mayasi, ci din cauza racirii centrului Pamantului. Aaron Eckhart si Hilary Swank sunt protagonistii acestei absurditati stiintifice lansata in 2003. Pe locul trei al podiumului se claseaza un film mult mai cunoscut si mai indragit: “Armaggedon”. Iar aceasta pentru ca de la difuzarea lui pe micile ecrane il putem vedea macar o data pe an pe Bruce Willis si echipa lui salvand planeta de impactul letal al unui asteroid, perforat si explodat la timp pentru a evita ciocnirea cu Pamantul. Un subiect ‘foarte tras de par’, desi oamenii de stiinta il avertizasera pe Michael Bay la ora scrierii scenariului, lucru de care regizorul trilogiei “Transformers” nu a parut sa tina seama. Alte filme care intra in aceeasi categorie si considerate grosolane din punct de vedere stiintific sunt “Volcano” (1997), in care a jucat Tommy Lee Jones; “Chain Reaction” (1996), cu Keanu Reeves, Morgan Freeman si Rachel Weisz in rolurile principale; sau ‘The 6th Day ‘ interpretat de ‘un expert’ al genului, Arnold Schwarzenegger.

————————————————————————-
Sursa: realitatea.net

Advertisements
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: