Home > Uncategorized > NASA a aflat cum arata interiorul Lunii, dupa 40 de ani de cercetari VEZI FOTO

NASA a aflat cum arata interiorul Lunii, dupa 40 de ani de cercetari VEZI FOTO

Semnalele senzorilor seismici lasati pe suprafata lunara de astronautii Apollo in 1971 dezvaluie ca Luna are un nucleu lichid, asemanator Terrei.
Oamenii de stiinta de la NASA au aplicat tehnicile moderne seismologice informatilor emise de senzorii plasati de colegii lor care au ajuns pe Luna.Noua cercetare sugereaza ca nucleul intern este solid si bogat in fier, cu o raza de 241km, in timp ce nucleul extern este lichid, cu o raza de circa 329km. Ceea ce difera fata de Pamant este existenta unui strat partial topit din jurul nucleului, cu o raza de 482km, potrivit NASA.Datele arunca o lumina asupra evolutiei dinamului lunar, un proces natural prin care luna noastra genereaza si mentine propriul ei camp magnetic intens.Informatiile despre nucleul lunar sunt critice pentru dezvoltarea unor modele corecte ale formarii Lunii.Nucleul contine un mic procent de elemente usoare precum sulful, sustinand noile cercetari de pe Terra care sugereaza prezenta elementelor usoare – precum sulful si oxigenul – intr-un strat din nucleul Pamantului.Cercetarea, publicata in editia online a revistei Science, a folosit informatiile stranse in timpul misiunilor Apolli de pe Luna.Experimentul seismic pasiv Apollo a constat in amplasarea pe suprafata lunara a patru seismografe, intre anii 1969-1972, care au inregistrat activitatea seismica pana in 1977.“Am aplicat tehnologiile folosite in seismologia terestra pentru a prezenta prima detectare a nucleului lunar”, a spus dr. Renee Weber, cercetator la Marshall Space Flight Center al NASA.
Urmatoarele misiuni ale NASA vor ajuta la adunare unor informatii mai detaliate. Misiunea Gravity Recovery and Interior Laboratory, sau GRAIL, va fi lansata in acest an. Misiunea consta in doua nave spatiale gemene care vor intra impreuna in orbita Lunii pentru cateva luni pentru a masura campul gravitational in detaliu.

————————————————————————-
Sursa: realitatea.net

Advertisements
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: