Home > Uncategorized > NASA a lansat un balon pentru studierea efectelor razelor cosmice asupra Pamantului

NASA a lansat un balon pentru studierea efectelor razelor cosmice asupra Pamantului

NASA si National Science Foundation din SUA au lansat un balon stiintific luni pentru a studia efectelor razelor cosmice asupra Pamantului. A fost primul dintre cele cinci baloane programate pentru lansare din Antarctica, in decembrie.
Experimentul Cosmic Ray Energetics And Mass (CREAM VI) a fost construit la Universitatea din Maryland si investigheaza particulele de raze cosmice, de mare energie, provenit din exploziile unor supernove indepartate din Calea Lactee care au atins Pamantul.In prezent, CREAM VI pluteste la 38.404m altitudine deasupra Pamantului.Urmatorul experiment va fi al Universitatii Pennsylvania din SUA cu un balon denumit Borne Aperture Submillimeter Telescope (BLAST). Acesta va investiga cum campurile magnetice impiedica formarea stelelor in galaxia noastra.Baloanele stiintifice ale NASA sunt compuse dintr-o membrana foarte usoara din politilen, similara foliilor pentru sandwichuri. Ele pot zbura la altitudini de aproape 40.000 de metri si pot ridica instrumente de pana la 3.000kg.In timpul fiecarei veri antarctice, din decembrie pana in februarie, NASA si National Science Foundation duc o campanie cu baloane stiintifice. Doua conditii geofizice unice de deasupra Antarcticii fac posibile zborurile indelungate ale baloanelor in jurul continentului.
Pentru mai multe informatii si pentru monitorizarea live a baloanelor, intrati pe www.csbf.nasa.gov/antarctica/ice1011.htm.

————————————————————————-
Sursa: realitatea.net

Advertisements
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: