Home > Uncategorized > NASA: O forma de viata diferita de tot ce se stia, dar tot pe Terra

NASA: O forma de viata diferita de tot ce se stia, dar tot pe Terra

Asteptata cu sufletul la gura de toti fanii SF care sperau intr-un anunt legat de viata extraterestra, conferinta extraordinara NASA a anuntat descoperirea unei bacterii surprinzatoare, o forma de viata noua, diferita de tot ce se stia pana acum, gasita, insa, tot pe planeta albastra.
“Se spune ca stiinta incepe cand distrugem teoriile oamenilor de stiinta. Rolul meu este sa va spun ca este un rezultat exceptional, care deschide perspective”, a declarat Steven Benner, Foundation for Applied Molecular Evolution, in cadrul conferintei NASA, care a aprins, de cateva zile, fascinatia media de pretutindeni vizavi de un posibil anunt al semnalelor extraterestre.
Oamenii de stiinta de la NASA au anuntat insa, in cadrul conferintei, ca au descoperit bacterii care traiesc in arsenic, un element despre care se credea ca este prea toxic pentru a sustine viata. Descoperirea remarcabila sustine ipoteza ca viata ar putea exista pe alte planete care nu au fosfor in atmosfera, considerat vital pentru inceputul vietii. Geobiologul Dr. Felisa Wolfe-Simon a facut descoperirea in timpul a doi ani de cercetare a Lacului Mono, din Parcul National Yosemite, California, care are una dintre cele mai mare concentratii naturale de arsenic de pe Pamant.
“Stiam ca unii microbi pot respira in arsenic, dar acum am descoperit un tip de microb care face ceva cu totul nou: isi construieste parte din organism din arsenic”, a declarat Felisa Wolfe-Simon, astrobiolog NASA, conducatorul echipei de cercetatori. “Daca ceva pe Terra poate face ceva atat de neasteptat, te face sa te intrebi ce poate face viata si nu am vazut inca“, a adaugat aceasta.
“Cum poate supravietui o bacterie in arsenic? Nu stim in acest moment. Singurul lucru pe care l-am aflat este ca poate supravietui. Sunt foarte multe intrebari la care nu avem raspunsul in acest moment”, a mai spus astrobiologul NASA in cadrul conferintei.
“Poate in viitor vom putea da mai multe raspunsuri la intrebari precum: suntem singuri in univers?”, a spus sefa echipei de cercetatori.
“Este un rezultat exceptional pentru ca nu stim inca tot ce trebuie sa stim despre viata din spatiu. Poate sa ne deschida noi perspective pentru a intelege mai bine viata de pe alte planete, locuri din spatiu”, a spus si Pamela Conrad, astrobiologist, NASA’s Goddard Space Flight Center.
NASA a provocat o isterie mondiala cu anuntul unei descoperiri majore, iar oamenii banuiau ca este vorba despre viata extraterestra. De altfel, reprezentantii presei au intrebat in cadrul conferintei despre asteptarile in legatura cu posibilele forme de viata din spatiu. “Ar fi incredibil sa putem anunta descoperirea unui extraterestru.  Descoperirea de care vorbim este, insa, o forma de viata diferita. Pentru noi e similar cu ceva extraterestru“, au explicat oamenii de stiinta.
Cu cateva saptamani in urma, Agentia Spatiala Americana anunta, de asemenea, o conferinta extraordinara, in urma careia explicau descoperirea celei mai tinere gauri negre din Univers.
Pe de alta parte, vesti nu foarte bune inconjoara NASA. Bugetul agentiei ar putea fi taiat, navetele spatiale vor fi retrase in 2011, iar grupul format de 64 de astronauti este supus restructurarii.

————————————————————————-
Sursa: realitatea.net

Advertisements
Categories: Uncategorized Tags: , , , , ,
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: