Home > Uncategorized > NASA vrea sa descopere universurile paralele, printr-un experiment

NASA vrea sa descopere universurile paralele, printr-un experiment

Universurile paralele nu mai sunt doar o tema de discutie pentru pasionatii de SF, ci si o preocupare cat se poate de serioasa a NASA. Agentia intentioneaza sa demonstreze stiintific existenta universurilor paralele. Experimentul va incepe anul viitor.
Un spectofotometru va fi montat pe Statia Spatiala Internationala in februarie 2011. Dispozitivul va capta razele cosmice, cautand antimateria si materia intunecata din vidul spatiului interstelar, departe de influentele perturbatoare ale atmosferei Pamantului.
Programul este conceput ca o colaborare a mai multor echipe de cercetatori din toata lumea, care au diverse teorii. Echipa de cercetatori americani de la Universitatea din Pennsylvania sustine ca programul va demonstra ca exista universuri paralele asemanatoare cu universul nostru, separate de intervale spatiale mici care nu pot comunica.
Cercetatorii britanici de la Universitatea Stanford au mers si mai departe. Ei au pus la punct un algoritm ce permite aflarea numarului de universuri posibile, pornind de la faptul ca universul in care traim nu este de fapt decat o membrana tridimensionala a unui univers multidimensional.
In afara diferitelor teorii, specialistii din intreaga lume asteapta cu sufletul la gura primele rezultate concrete ale experimentului NASA. Cert este ca analizele spectrale de mare finete care vor fi realizate in spatiu ar trebui sa rezolve misterul materiei intunecate si sa arate clar daca aceasta este intr-adevar liantul care poate tine mai multe universuri impreuna.

————————————————————————-
Sursa: realitatea.net

Advertisements
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: