Home > Uncategorized > Nobelul pentru chimie 2010 ar putea combate cancerul

Nobelul pentru chimie 2010 ar putea combate cancerul

Cel putin trei motive a avut comitetul Nobel sa decerneze anul acesta premiul pentru chimie batranilor profesori universitari Richard Neck, Ei-ichi Negishi si Akira Suzuki: cercetarile lor au un impact urias in lupta impotriva cancerului, in industria electronica, dar si in agricultura.
 
Omenirea vrea medicamente noi pentru a trata cancerul sau a opri efectele devastatoare ale virusurilor mortale asupra corpului uman, industria electronicp vrea substante emitatoare de lumina, iar industria agricola vrea substante capabile sa apere recoltele, au declarat oficialii premiului Nobel, iar inventia celor trei reputati profesori universitari de chimie a imbunatatit toate aceste domenii. “Este unul dintre cele mai sofisticate instrumente create in chimie”, se mai arata in decizia comitetului premiul Nobel.
Chimistul american Richard Neck are 79 de ani si este profesor la universitatea Delaware, Ei-ichi Negishi are 75 de ani si este profesor la Universitatea Purdue, iar Akira Suzuki are 80 de ani si este profesor la Universitatea Hokkaido.
Anul trecut Nobelul pentru chimie a mers la Venkatraman Ramakrishnan (Marea Britanie), Thomas Steitz (SUA) si Ada Yonath (Israel), pentru cercetarile lor despre structura ribozomilor si a legaturii acestora cu crearea de anoi antibiotice. Premiile Nobel au debutat luni cu premiul pentru medicina, acordat parintelui fertilizarilor invitro, britanicul G.Edwards, urmat marti de premiul pentru fizica acordat lui Konstantin Novoselov si lui Andre Geim, iar joi este asteptat cel pentru literatura.

————————————————————————-
Sursa: realitatea.net

Advertisements
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: