Home > Uncategorized > Notele proaste luate de adolescenti au o cauza genetica

Notele proaste luate de adolescenti au o cauza genetica

Liceenii care iau note proaste la scoala au acum pe ce sa dea vina. Cercetatorii au descoperit ca rezultatele proaste la invatatura sunt provocate de variatiile genelor care regleaza metabolismul dopaminei.
Concluzia ii apartine criminologului Kevin M. Beaver de la Universitatea de Stat din Florida. “Credem ca aceste gene afecteaza media notelor de la scoala, ele fiind legate anterior de factori legati de performantele academice, delincventa juvenila, memoria, abilitatile cognitive si ADHD-ul, intre altele”, a spus criminologul, potrivit gandul.info. “Am descoperit ca, odata cu cresterea variatiilor genelor implicate in reglarea metabolismului dopaminei, scadeau notele la scoala, iar diferentele erau relevante din punct de vedere statistic”, a declarat Beaver. El gaseste ingrijorator faptul ca elevii care au note proaste la scoala tind sa ia parte intr-o masura mai mare la activitati antisociale sau criminale si intr-o masura mai mica sa mearga la facultate.
Studentii care aveau o singura variatie a unei gene botezate DAT1 aveau note proaste doar la engleza. Prin contrast, cei care aveau o variatie a genei DRD2 luau note proaste la toate patru materiile amintite, nu doar la una singura. Elevii cu o singura variatie a genei DRD4 aveau note semnificativ mai mici la engleza si matematica, dar doar putin mai mici la istorie si stiinte, in comparatie cu cei al caror ADN nu inregistra astfel de variatii genetice.

————————————————————————-
Sursa: realitatea.net

Advertisements
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: