Home > Uncategorized > O britanica suferind de migrena acuta a inceput sa vorbeasca cu accent frantuzesc VEZI VIDEO

O britanica suferind de migrena acuta a inceput sa vorbeasca cu accent frantuzesc VEZI VIDEO

O femeie in varsta de 49 de ani care locuieste in sudul Marii Britanii a inceput sa vorbeasca cu accent frantuzesc dupa o migrena puternica, devenind astfel unul dintre cele 60 de cazuri de “sindrom al accentului strain” diagnosticate pe plan mondial pana in prezent.
Kay Russell, care locuieste in localitatea Cheltenham din sudul Marii Britanii, a declarat pentru cotidianul Gloucester Echo ca nu a incercat “sa vorbeasca cu accent”, ca nu cunoaste limba franceza, iar acest lucru reprezinta pentru ea “un handicap”.
Incidentul s-a petrecut in ianuarie 2010. Kay Russell a mers la culcare suferind de o migrena puternica si s-a trezit a doua zi vorbind cu un pronuntat accent frantuzesc.
Cei care nu o cunosc cred ca Russell este o frantuzoaica locuind in Marea Britanie sau o persoana originara din Europa de Est.
Persoanele care au acest sindrom al accentului strain sufera in realitate de o tulburare de vorbire, iar cei care le asculta sunt tentate sa le atribuie un accent strain din cauza acestor schimbari de pronuntie.
Sindromul accentului strain este cauzat de distrugeri ale anumitor zone ale creierului asociate cu vorbirea, provocate de un atac cerebral sau un traumatism cranian.

————————————————————————-
Sursa: realitatea.net

Advertisements
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: