Home > Uncategorized > O expeditie va realiza un model 3D al Titanicului

O expeditie va realiza un model 3D al Titanicului

Potrivit unor experti, epava este pe punctul de a prabusi sub propria greutate, desi nu toti sunt de acord ca se va intampla prea curand.
Scufundat pe data de 15 aprilie 1912, R.M.S. Titanic a ramas ascuns pana in 1985 cand a fost gasit pe fundul oceanului Atlantic. Cercetatorii spun ca legendarul vas va disparea pentru totdeauna.
Exploratorii au documentat deja mai multe prabusiri ale tavanelor, precum si a altor parti importante ale vasului. „Fiecare are opinia sa cu privire la cat va mai ramane Titanicul, mai mult sau mai putin intact”, a declarat Bill Lange, cercetator la Woods Hole Oceanographic Institution din Massachusetts. „Unii sunt de parere ca prova se va prabusi intr-un an sau doi, dar altii cred ca ar putea dura si 300 de ani.
Lange este seful unei expeditii care pleaca duminica din portul St. John’s, din Newfoundland, la circa 560 de kilometri departare de vasul care se odihneste la o adancime de 3,8 kilometri. Expeditia are un singur scop: sa pastreze o amintire virtuala exacta a starii sale actuale si sa determine in ce stare se afla epava si cat va mai dura pana la distrugerea sa completa.
Potrivit nationalgeographic.com, expeditia Titanic va dura 20 de zile si va utiliza submarine teleghidate pentru realizarea unei analize fara precedent a zonei pe care este intinsa epava, de peste 15 kilometri patrati. Pupa si prova sunt la o distanta de aproape jumatate de kilometru, una de alta.
Vor fi realizate mii de fotografii de mare rezolutie, precum si foarte multe materiale video, care vor fi combinate cu date oferite de sonare pentru a construi o harta 3D a sitului, metode care vor oferi oamenilor de stiinta posibilitatea sa exploreze complet epava in fata unui monitor.

————————————————————————-
Sursa: realitatea.net

Advertisements
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: